Drink responsibly, but drink!

Ron Zacapa Gran Reserva 23 éves 0,7l 40% DD
Ron Zacapa Gran Reserva 23 éves 0,7l 40% DD
25 190 Ft

Ron Zacapa Gran Reserva 23 éves 0,7l 40% DD

Ron Zacapa Gran Reserva 23 éves 0,7l 40% DD
Ron Zacapa Gran Reserva 23 éves 0,7l 40% DD
Ron Zacapa Gran Reserva 23 éves 0,7l 40% DD
Ron Zacapa Gran Reserva 23 éves 0,7l 40% DD
Az 1976-ban alapított Zacapa nevét a Guatemala keleti részén található Zacapa városától kölcsönözte. 
Régió
Guatemala
Rum stílus
Dark Rum
Raktáron
25 190 Ft
Egységár: 35 986 Ft/li
Drinkshop ár: 25990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 252 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Az itt készülő rumok egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készülnek, amely jóval ritkább és nehezebb eljárás, mint a cukornád-melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is különleges, a végső érlelés spanyol sherrys hordókban történik, méghozzá Solera módszerrel, vagyis a több sorban egymás fölött elhelyezett hordók közül mindig a legalsókból történik a palackozás, de mindig csak a hordók tartalmának egy részét használják fel, és ezt a felette lévő hordósorból pótolják, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal az alsó sor hordóiból állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A bonyolult előállítási folyamat és Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta.

A Zacapa Centenario 23 változat egy igazán hosszan érlelt, valóban különlegesen zamatos rum. A gyártó fontosnak érzi a terület eredeti őslakóinak emlékét, így minden palackon elhelyez egy tradicionális, a helyi kultúrát szimbolizáló nádfonat díszítést.Illat:Lágy aromákkal indít, melyekben az édes, karamelles, vaníliás, kakaós, vajkaramellás aromák uralkodnak. Komplexitását tovább fokozza a Solera eljárásban használt 3 különböző fahordó jellegzetessége. Így illatában a sherry-s, brazil diós, mogyorós, karamellizált banános, valamint aszalt ananászos jegyzetek is megmutatkoznak.
Íz:Csodálatos komplexitása, telt, testes jellege igazán különleges élménnyel szolgál. Kellemesen lágy likőrös karakterében a méz édessége, a mazsola és aszalt kajszibarack élénk zamata tökéletes fűszerességgel találkozik. Édes jegyzeteit szerecsendiós, vaníliás, kávés, dohányos komponensei egészítik ki.
Lecsengés:Lecsengése hihetetlenül intenzív, melyben a fahéj és a gyömbér jellegzetességei is megmutatkoznak.
Adatok
Kiszerelés
0.7
Mr. Alkohol GO! Karinthy raktárkészlet
3 DB
Mr. Alkohol Balatonboglár
1 DB
Mr. Alkohol GO! Fény utca raktárkészlet
2 DB
Szegedi Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Siófoki Drinkshop raktárkészlet
1 DB
Márka
Zacapa
Alkoholtartalom
40
Díszdoboz
Igen
Cikkszám
1001339
Tömeg
1,3 kg/db
Videó
Vélemények
Hasonló termékek