Karrier     Drinkshops     Viszonteladóknak     Szállítás     Rólunk     Blog     Brandshop

Drink responsibly, but drink!

Cachaca

Miben hasonlít és miben különbözik a rumtól?

Az első és legnagyobb különbség, hogy míg a rumok szinte a legtöbb esetben a cukorgyártás melléktermékéből, azaz melaszból készül, itt minden esetben a cukornád frissen lepréselt levéből készítik a Cachaca-t. Más néven is szokták emlegetni Brazíliában, úgy mint pinga és caninha.

Brazíliába egyébként a Portugál telepesek révén került a cukornád Madeira szigetéről, ahol aguardente de cana, vagyis lepárolt cukornádpárlat néven volt ismert. Ez a történet valamikor az 1530-as években volt, amikor az első vágott cukornád megérkezett Brazíliába.

Maga a Cachaca egyedül Brazíliában készülhet és bár régi adat, de 2010 körül olyan 1,5 millió litert fogyasztottak el belőle, míg Brazílián kívül 15 millió liter fogyott. Alkoholfok szempontjából 38% és 48% között szokták gyártani, de értelemszerűen ahogy a házi pálinka is, az otthon készített párlat sokkal magasabb is tud lenni.

A rumhoz hasonlóan a szintén van érlelt, illetve érleletlen változata. Általában az érleletlen kiadást koktélba (Caipirinha) szokták használni, míg az érleletet, amit akár 15 évig érlelhetnek magában, vagy jéggel szokták fogyasztani.


5termék 15
Szűrés
Ár
 (Ft)
6 190 Ft - 9 990 Ft
Márka
Termék státusza