Blog
Á, a szesztilalom! A régi szép idők, amikor Amerika úgy döntött, hogy elzárja a csapot, és azt mondja: "nincs többé alkohol”. Olyan lehetett, mint egy országos száraz január, de az igazi főszerep ebben a történetben az illegális szeszfőzdéknek és az alvilági gengsztereknek jutott. Lessünk be a szesztilalom sötét, mégis izgalmas zugaiba, hogy felidézzük az amerikai történelem eme igazán egyedülálló fejezetét!
Nemrég a világsajtót is bejárta a hír, miszerint a Sotheby's aukciósház árverésén egyetlen palack Macallan whisky megközelítőleg 2,2 millió fontért kelt el novemberben, megdöntve ezzel minden eddigi rekordot a szeszesitalok piacán. Mitől lesz ennyire különleges egy üveg whisky és mitől lesz értéktartó ajándék? Ennek járunk utána blogcikkünkben!
A 9diDANTE vermutokat Dante Isteni színjátéka ihlette. A márka dacolva a kategória adta határokkal újradefiniálja azokat. A Vermouth di Torino Superiore IGP előírásai szerint elkészített vermut kiemeli a helyi nyersanyagok használatát, ezzel tovább erősítve kötődését a területhez. Ezeket a vermutokat a piemonti hegyek lábánál, Alba mellett készítik Mario Baralis irányításával, tőlte tudhatunk meg kulisszatitkokat.
Dominikai fekete arany, amit a cukornádültetvények táplálnak. Egy igazán különleges ízvilágú ital, ami széles spektrumban mutatja meg rumok sokszínű világát. Te kóstoltad már a Barceló Rumokat?
2004-et írunk amikor a vodkáról először lehet hallani. Kazahsztánban egy különlegesen eljárással kezdték el készíteni a vodkát és egy nagyon selymes, igazán egyedi, letisztult italt kezdtek el forgalomba hozni. Már a kezdetek idején búza volt az alapja és használták az ötszörös desztillációs folyamatot is, amitől a letisztultságát kapja.
Ez egy valóra vált álom mondhatnánk. 2020 ősze óta sok víz lefolyt a Bodrog folyón, így sok rangos elismerés és szakmai megbecsülés érkezett a Sevenhills lepárló portájára is. De mi is Bodrogkisfalud kincse?
A Don Papa népszerűségét édeskés, ugyanakkor kicsit földes ízvilágának köszönheti. Igazán magával ragadó ital, amely önmagában, vagy koktélban fogyasztva is kitűnő választás.
A Café Frei egy igazán ínyenc és különleges utazás a kávék világában. Két barátnak a ötletéből indult és mára egy népszerű brand lett Magyarországon, amit érdemes megkóstolni, mert nagyon komoly minőséget képvisel.
2004-et írunk amikor a vodkáról először lehet hallani. Kazahsztánban egy különlegesen eljárással kezdték el készíteni a vodkát és egy nagyon selymes, igazán egyedi, letisztult italt kezdtek el forgalomba hozni. Már a kezdetek idején búza volt az alapja és használták az ötszörös desztillációs folyamatot is, amitől a letisztultságát kapja.
Ahhoz, hogy megértsük a rumok ízvilágát, rögtön az alapanyag felhasználásnál kell kezdenünk, mert nem mindegy, hogy a cukornád frissen préselt levét, vagy a melaszt, mint a cukorgyártás melléktermékét használják fel.