ÜNNEPI SZÁLLÍTÁS: DECEMBER 18. 12:00-IG leadott rendelésedet garantáltan kiszállítjuk KARÁCSONYIG!

Ha SZILVESZTERRE rendelsz, úgy kérjük DECEMBER 26. 24:00-IG add le rendelésedet, hogy időben odaérjen hozzád!

Drink responsibly, but drink!

Blog

Á, a szesztilalom! A régi szép idők, amikor Amerika úgy döntött, hogy elzárja a csapot, és azt mondja: "nincs többé alkohol”. Olyan lehetett, mint egy országos száraz január, de az igazi főszerep ebben a történetben az illegális szeszfőzdéknek és az alvilági gengsztereknek jutott. Lessünk be a szesztilalom sötét, mégis izgalmas zugaiba, hogy felidézzük az amerikai történelem eme igazán egyedülálló fejezetét!

Nemrég a világsajtót is bejárta a hír, miszerint a Sotheby's aukciósház árverésén egyetlen palack Macallan whisky megközelítőleg 2,2 millió fontért kelt el novemberben, megdöntve ezzel minden eddigi rekordot a szeszesitalok piacán. Mitől lesz ennyire különleges egy üveg whisky és mitől lesz értéktartó ajándék? Ennek járunk utána blogcikkünkben!

A 9diDANTE vermutokat Dante Isteni színjátéka ihlette. A márka dacolva a kategória adta határokkal újradefiniálja azokat. A Vermouth di Torino Superiore IGP előírásai szerint elkészített vermut kiemeli a helyi nyersanyagok használatát, ezzel tovább erősítve kötődését a területhez. Ezeket a vermutokat a piemonti hegyek lábánál, Alba mellett készítik Mario Baralis irányításával, tőlte tudhatunk meg kulisszatitkokat. 

Dominikai fekete arany, amit a cukornádültetvények táplálnak. Egy igazán különleges ízvilágú ital, ami széles spektrumban mutatja meg rumok sokszínű világát. Te kóstoltad már a Barceló Rumokat?

2004-et írunk amikor a vodkáról először lehet hallani. Kazahsztánban egy különlegesen eljárással kezdték el készíteni a vodkát és egy nagyon selymes, igazán egyedi, letisztult italt kezdtek el forgalomba hozni. Már a kezdetek idején búza volt az alapja és használták az ötszörös desztillációs folyamatot is, amitől a letisztultságát kapja.

Ez egy valóra vált álom mondhatnánk. 2020 ősze óta sok víz lefolyt a Bodrog folyón, így sok rangos elismerés és szakmai megbecsülés érkezett a Sevenhills lepárló portájára is. De mi is Bodrogkisfalud kincse?

A Don Papa népszerűségét édeskés, ugyanakkor kicsit földes ízvilágának köszönheti. Igazán magával ragadó ital, amely önmagában, vagy koktélban fogyasztva is kitűnő választás.

A Café Frei egy igazán ínyenc és különleges utazás a kávék világában. Két barátnak a ötletéből indult és mára egy népszerű brand lett Magyarországon, amit érdemes megkóstolni, mert nagyon komoly minőséget képvisel.

Franciaország egyik leghíresebb vodkája, mely gluténmentes és rendkívül lágy. Hosszú generációk adják kézről kézre a tudást és a tradíciót, annak érdekében, hogy mindenki szeresse és értékelje ezt a különleges vodkát.
Egy gin, amely a vanília fővárosának ízeit hozza el nekünk.
A hamisítatlan görög párlat, melyet a forradalom és szabadságharc évében született úriember Spyros Metaxa talált ki és jutatott el a világhírnévre.
Kóstoltad már Japán egyik első ginjét? Egy igazi kuriózum, melynek 3 muskétás társa remekül megmutatja a Felkelő Nap országának különleges ízeit.
Kicsit rum, kicsit „pálinka”, de mindenképpen egy rendkívül izgalmas ízvilág Brazíliából. A nyár frissítő ízét rejti, érdemes kipróbálni.
Fiatalság, elhivatottság, tökéletességre törekvés jellemzi a GONG márkát, akik a pálinkájuk mellett, már több nemzetközileg is elismert gint készítettek.
Az USA legelső whiskey lepárlója, amelyet 1753-ban alapítottak és azóta is töretlen sikerrel készítik a legelegánsabb whiskeyket a Újvilágban.

2004-et írunk amikor a vodkáról először lehet hallani. Kazahsztánban egy különlegesen eljárással kezdték el készíteni a vodkát és egy nagyon selymes, igazán egyedi, letisztult italt kezdtek el forgalomba hozni. Már a kezdetek idején búza volt az alapja és használták az ötszörös desztillációs folyamatot is, amitől a letisztultságát kapja.

Ahhoz, hogy megértsük a rumok ízvilágát, rögtön az alapanyag felhasználásnál kell kezdenünk, mert nem mindegy, hogy a cukornád frissen préselt levét, vagy a melaszt, mint a cukorgyártás melléktermékét használják fel.