Drink responsibly... but drink!

Sake

A sake egy hagyományos japán ital, amelyet fermentált rizsből készítenek, és gyakran rizsborként emlegetik, bár az előállítása inkább a söréhez hasonlít. A sake különleges ízvilága és kulturális jelentősége miatt méltán népszerű világszerte.

A sake készítése során a rizst először polírozzák, hogy eltávolítsák a külső rétegeket, majd vízben áztatják és párolják. Ezután koji (Aspergillus oryzae) gombával erjesztik, amely a rizs keményítőit cukorrá alakítja. A fermentáció során ezekből a cukrokból alkohol és egyéb ízkomponensek keletkeznek.

A sake típusai között szerepel a Junmai (tiszta rizsből készült), a Ginjo és a Daiginjo (magasabb minőségű, erősebben polírozott rizsből készültek), valamint a Nigori (szűretlen sake). Az ízvilág rendkívül változatos lehet, a száraz és könnyed ízektől a gazdag, komplex és gyümölcsös jegyekig.


17termék 117
12
Ajánlataink:
Frissítsd fel a nyarat!
Raktáron
16 490 Ft 
14 490 Ft
Egységár: 20 125 Ft/LI
Szűrés
Ár
 (Ft)
1 790 Ft - 34 999 Ft
Márka
Ajánlataink
Termék státusza