A mogyoró és a selymes karamell találkozása némi nugáttal megbolondítva: a Tough Nut likőrben az édeskés ízek és a moonshine párlat tökéletes kombinációt alkot.
A mogyorólikőr karamellás-nugátos aromáját a Tough Nutban egy csipetnyi érlelt whiskey kerekíti le – és teszi még tökéletesebbé. Ez a selymes, mogyorós csoda kizárólag természetes aromákat tartalmaz, glutén- és allergénmentes, vegán.
Élvezd tisztán, jéggel, vagy próbáld ki a Fehér Oroszban, esetleg az Espresso Martinihez.
Az O'Donnell Moonshine története
A „moonshine” mint párlat Amerikából ered, mégpedig a szesztilalmi időszakából. 1920. január 17-én életbe lépett az a törvény az USA-ban, ami betiltotta bármiféle fogyasztásra szánt alkohol birtoklását, árusítását és előállítását. Ez két főbb dolgot eredményezett. Egyrészt az emberek elkezdték fogyasztani az emberi fogyasztásra nem alkalmas szeszeket. Másrészt az alkohol előállítása közel sem állt le, csak illegálisan zajlott az éj leple alatt. Innen ered a Moonshine (vagyis „holdfény”) elnevezés is.
Az O’Donnell márka alapítói, August Ullrich és Philip Morsink egy, az USA-ban tett utazás során ismerkedtek meg a moonshine történetével és filozófiájával, amely teljesen lenyűgözte őket. A rajongás Angliába való hazatérésük után is megmaradt: 2016 óta készítenek és értékesítenek kiváló minőségű búza alapú szeszes italokat, valamint likőröket.
Megjelenés: aranyos nugátszín
Illat: erőteljesen mogyorós, karamelles
Íz: sima és bársonyos; édes nugát, karamell pirított mogyoró, csipetnyi fűszeresség
VIDEO