Drink responsibly... but drink!

Grey Goose vodka 0,7l 40%

Grey Goose vodka 0,7l 40%
Grey Goose vodka 0,7l 40%
Grey Goose vodka 0,7l 40%
Grey Goose vodka 0,7l 40%

A Grey Goose egy utánozhatatlan francia vodka, amit téli búzából és mészkövön szűrt forrásvízből csinálnak.


A kép csak illusztráció, a termék eltérhet a képen látottól!

 

Nincs raktáron
17 190 Ft
Egységár: 24 557 Ft/li
Nincs raktáron
Drinkshop ár: 17499 Ft
A vásárlás után járó pontok: 172 Ft
Részletek

A Grey Goose-t a 77 éves Sidney Frank készítette az 1990-es években.

A Jacques Cardinnal és Jägermeisterrel végzett munkájának köszönhetően (amiben valahogy sikerült egy vacsora utáni emésztőként Közép-Európában közkedvelt likőrt az ifjúsági kultúra bulik kedvencévé tennie) már ismertté vált, akkor már nyugodtan visszavonulhatott volna.

De nem tette. Ehelyett arra törekedett, hogy kihasználja azt, amit a szeszesital-piacon hiányosságként ismert fel – azt, hogy nincs olyan prémium vodka, amelyet státuszcikkként mutattak be.

A Grey Goose akkor alakult ki, amikor a Sidney Frank Importing Company vezetőit küldte Franciaországba, szilárd meggyőződéssel, hogy a franciák mindenben a legjobbat hozzák. François Thibault, egy Maître de Chai (pincemester) a Cognactól, 1997-ben nevezték ki a szürke liba receptjének kidolgozására.

Módszerével a Gray Goose Vodka lett az első olyan vodka, amelyet a Maître de Chai hagyomány szerint hoztak létre, amely lehetővé teszi, hogy a vodkára jellemző lepárlási folyamat során aromák keletkezzenek.

Az Italvizsgáló Intézet 1998-ban a Grey Goose-t a világ legjobb ízű vodkájának választotta. Frank hihetetlen sikert hozott, hogy szeszes italát a gazdasági elit italaként értékesítette.

A Grey Goose több mint 1,5 millió tokot adott el 2014-ben, hogy a legkelendőbb prémium márkájú vodkává vált az Egyesült Államokban. Ugyanezen év augusztusában 2,2 milliárd dollárért eladták a Bacardinak.

A Grey Goose tulajdonosai változhattak, de az eredeti Grey Goose recept ma is ugyanaz, és Thibault továbbra is felügyeli a létrehozását.ű

A Grey Goose 100%-ban francia alapanyagokból készül. A lágy őszi búzát (amely további négy hónapig nő a nyári búzához képest) például Picardiában termesztik. Ezt követően a búzát hat lépcsőzetes tartályban folyamatosan erjesztik, így keletkezik a mosófolyadék, amelyet ötlépéses eljárással alkohollá desztillálnak ugyanabban a régióban, Párizstól északra és keletre. Végül a párlatot a Cognac-ba küldik, hogy a palackozás előtt 150 méterrel a keverőberendezés alatt mészkővel bélelt természetes forrással keverjék össze, amely kalciumban gazdag forrásvizet biztosít.

A Grey Goose számos érdekességgel rendelkezik, a szép palackoktól az érdekes ízű fajtákig. A Grey Goose nagyszerű példája annak, hogy mennyire fontos a piac megértése és a származás iránti szenvedély, és a trendi, prémium vodka státuszává való felemelkedése ezt bizonyítja.

Adatok
Vonalkód
5010677850100
Mr. Alkohol Drinkshop Budapest
Nincs raktáron
Mr. Alkohol GO! Fény utca raktárkészlet
Nincs raktáron
Mr. Alkohol GO! Karinthy raktárkészlet
Alacsony raktárkészlet
Mr. Alkohol Balatonboglár
Alacsony raktárkészlet
Siófoki Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Szegedi Drinkshop raktárkészlet
Alacsony raktárkészlet
Márka
Grey Goose
Cikkszám
1001183
Tömeg
1,333 kg/db
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek