Ukiyo, vagyis “lebegő világ”: a kifejezés arra a lelkiállapotra utal, amit akkor tapasztalunk meg, amikor megéljük a pillanatot, és el tudjuk engedni az élet nehézségeit, még ha csak egy rövid időre is.
Az Ukiyo Spirits a hagyományos japán szeszfőzés tisztaságát ünnepli és helyezi a középpontba. A márka rizsalapú, helyi botanikai anyagokat tartalmazó szeszes italai a Tokiótól keletre fekvő Chibában készülnek.
Japánban tavasszal van egy rövid időszak, amikor a sakura (vagyis a cseresznyevirág) virágba borul. Ilyenkor a Hanami néven ismert hagyomány szerint az emberek útnak indulnak, hogy megünnepeljék a virágzást és az évszakváltást. Az Ukiyo blossom gin e tradíció előtt tiszteleg.
Alapja a shōchū, a Japánban kiemelkedően népszerű, rizsből, árpából, édesburgonyából, hajdinából vagy gesztenyéből készülő desztillált szeszes ital. Tizenegy botanikai összetevőt, többek között borókát, mandarint, yuzut tartalmaz, de természetesen nem maradhatott ki a cseresznyevirág és -levél, ennek köszönheti finom virágillatát és ropogós, frissítő ízprofilját.
G&T-hoz tökéletes, hiszen a hagyományos botanikai anyagok és virágos jegyek harmonikus egyensúlya felejthetetlen párost alkot a tonikkal.
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
boróka, cseresznyevirág, citrusok
Íz
a boróka, a cseresznyevirág és a narancs kerül előtérbe, de a koriander, a fás fűszeresség és az afrikai ibolya is felfedezhető benne
Lecsengés
a cseresznyevirág és a citrusos frissesség dominál