A Delicatissime egy arany rum, amelyet 18 hónapig érlelnek amerikai tölgyfahordóban, így az élénk, vibráló borsos felhang mellett simaság, lekerekedettség is jellemzi.
A gyönyörű Mauritius szigetén járunk, Afrika és Ázsia között az Indiai-óceán közepén. Ebben az országban a francia hagyományoknak megfelelően frissen préselt cukornádléből készítenek rumot, ami jóval frissebb, ropogósabb, egyedi aromákat eredményez a hagyományos, melasz alapú rumhoz képest. A sziget amúgy híres kiváló minőségű cukornádjáról, amely a lágy klíma és a vulkáni talaj együttesének eredménye. Ugyanakkor vannak itt még egyéb érdekességek is a készítéssel kapcsolatban. Az erjesztett cukornádlé első lepárlása Mauritiuson, egy helyi rézüstön történik, majd a párlatot átszállítják Franciaország Cognac régiójába, és ott még egyszer lepárolják kisméretű rézüstben (a konyakokat is ebben szokták).
Illat:Friss cukornád és virágos jegyek, ropogós, határozott fűszeres vonallal a lágy vanília mellett.
Íz:Friss, intenzív cukornád aromák, trópusi gyümölcs jegyek, sima vaníliával.
Lecsengés:Megerősödnek a fűszeres, borsos hatások.