Drink responsibly... but drink!
Blog

Café Frei - különleges utazás a kávék világában

Café Frei - különleges utazás a kávék világában

A Café Frei egy igazán ínyenc és különleges utazás a kávék világában. Két barátnak a ötletéből indult és mára egy népszerű brand lett Magyarországon, amit érdemes megkóstolni, mert nagyon komoly minőséget képvisel.

Hol kezdődött a Café Frei története és kinek köszönhető?

Ki ne ismerné Frei Tamás nevét? TV-s szerepléseivel, világutazó mivoltával és regényeivel vált igazán híressé és annak köszönhetően, hogy több mint 150 országot látogatott meg és rajong a kávéért, így szó szerint a világ minden szegletéből kóstolt kávét, figyelte meg a fogyasztási szokásokat és a kultúrákat. Társa a projektben Langár Tamás közgazdász, élelmiszeripari vállalkozó, aki több mint 30 éves tapasztalatával működteti a hálózatot üzleti oldalról.

Kávétermőterületről kávétermőterületre járt, kóstolt, kávézott és gondolkodott. Majd a kávézás egyik atyaúristene, az olasz Marco Cremonese és a Café Frei pörkölőmestere, sok helyi termelő segítségével megalkották a szemes kávé válogatásukat. Három kontinens, több mint 20 ország ültetvényeiről vannak szemek.

A legjobb minőségű arabica ültetvényekről van válogatás és minden termelőt személyesen ismernek. Csak olyan forrásból szerzik a zöldkávékat, amik ellenőrizve vannak.

Saját pörkölő és csomagolóüzemmel dolgoznak Szécsényben és ott a legmagasabb minőség mellett pörkölik az importált nyerskávékat, melyek különleges ízeit érdemes megkóstolni.

 

Milyen kiszerelésben és milyen ízekben kaphatóak a kávék?

Szemes és őrült kávé formájában kaphatóak ezek a különlegességek nálunk, 125, 200 és 1000g-os kiszerelésben. Alább az ízeket láthatjátok:

Japán csokoládénak és málnának a fantasztikus ízharmóniája. Speciális pörkölési technikának köszönhetően illatban és ízben is tökéletes kávét tudunk készíteni otthoni körülmények között is.

A római kávézók világát idézi ez a kávé amit először a maják készítettek nagy valószínűséggel. Persze a spanyolok azt mondják, hogy ők találták ki a mogyorós kávét a gyarmati időkben, mindenesetre bármelyik is az igaz nagyon sokak nagy kedvence a mogyorós kávé. (hozzátéve, hogy Rómától Északra terem a világ legízletesebb törökmogyorója a Nocciola Romana, a Frei is ezt használja.

Az amerikai kávézás slágere, mely meghódította az egész világot. Mivel itt már a pörköléskor hozzákerül a vanília íz, így sokkal tisztább, selymesebb és lágyabb íze van.

Egy hamisítatlan Brazil eszpresszó. Egy olyan íz, amit rengetegen ismernek és még többen szeretnek. Sokszor a klasszikus az igazán nyerő, érdemes kipróbálni.

Mandula egy olyan íz, amit sokan szeretnek, mivel a marcipánnal azonosítják. Így egy süteményes, édes, marcipános kávét tudunk kóstolni.

A trópusi ízek kavalkádja a kókusz vezetésével. Ki ne szeretné magát egy tengerparton érezni egy tökéletesen elkészített presszó kávé mellett? Ugye milyen jól hangzik? Ezt az élményt biztosítja egy csésze ebből a különleges keverékből.

Egy klasszikus koktél, amit otthon is el tudunk készíteni és imádjuk!

 

Mindenki ismeri nagy valószínűséggel az Eszpresszó Martinit. Egy ikonikus ital amelynek az alapja a kávé, így az ízesített kávéknak köszönhetően mindenféle izgalmas ízvilággal el tudjuk készíteni, a következő összetevők alapján:

Az összetevőket shakerrel összerázzuk és finomszűrő segítségével egy martini pohárba töltjük. Egészségünkre.