Drink responsibly... but drink!
Blog

Ciroc Peach Vodka - Üdvözlet a játékos luxus világában!

Ciroc Peach Vodka - Üdvözlet a játékos luxus világában!
Franciaország egyik leghíresebb vodkája, mely gluténmentes és rendkívül lágy. Hosszú generációk adják kézről kézre a tudást és a tradíciót, annak érdekében, hogy mindenki szeresse és értékelje ezt a különleges vodkát.

Mikor is kezdődött a Ciroc vodka története?

A 15.századig visszamenőleg tudjuk követni a generációkat, akik borászattal és lepárlással foglalkoztak, így elmondhatjuk, hogy a Ciroc vodka mostani lepárlómesterének, Jean-Sebastien Robicquet-nek a zsigereiben van a lepárlás tudománya.

Jean-Sebastien a borászati diplomáját 1988-ban szerezte és még rátett egy lapáttal a jog, gazdaság és management doktorival a bor kereskedelem terén 1990-ben. Ennek az elképesztően nagy szaktudásnak és a vérében lévő lepárlási hagyományoknak köszönhetően alkotta meg a Ciroc Vodkát 2003-ban.

 

Miből is készül ez a különleges vodka?

Sok vodkával ellentétben a Ciroc nem gabonából, hanem a legmagasabb minőségű francia szőlőből készül. A készítés tudományát egyébként az évszázados tapasztalat a borászatban adja. A legnemesebb francia szőlő és az ötszörös lepárlás a történelmi Distillerie de Chevanceaux lepárlóban adja a zamatát és a Cirocnak, mely egyszerre friss, citrusos és lágy.

A szőlő kimondottan borászathoz van szüretelve és utána el is készül belőle a bor alap. A Mauza Blanc szőlőt és a cognacból származó Ugni Blanc szőlőt is négyszer-négyszer párolják, majd összekeverik őket. Ezután az ötödik, egyben kulcsfontosságú lepárlás egy kézzel készített rézüst kisüsti lepárlón (tradicionális Armagnac lepárlón) történik, ezzel nyeri el a teljességét és extrán prémium ízvilágát a párlat.

 

Honnan kapta a nevét a Ciroc?

Két francia szó összegyúrásából alkották meg, melyek nem voltak mások, mint a „cime”, melynek jelentése hegycsúcs és „roche”, amely pedig sziklát jelent. Nem véletlen ennek a két szónak a választása, hiszen egyértelmű utalás ez a termőterületre, ahonnan a szőlőt szüretelik. Ez nem mást, mint Gaillac régió, azon belül is Cordes-Sur-Ciel település, mely egy nagyon sziklás hegyre épült, ahol is remekül érzi magát a Mauzac Blanc szőlőfajta, mely ennek a remek párlatnak az alapját adja.

Mivel a szőlőt a gabonától eltérőnek nem kell melegíteni ahhoz, hogy a cukor kioldódjon belőle, így itt minden hideg körülmények között zajlik, vagyis az áztatás, az erjesztés és a tárolás is. Ez az egyedi eljárás adja ezt a friss és rendkívül gyümölcsös vodkát.

 

Akkor most gluténmentes?

Az alap koncepció egyébként az, hogy a lepárlás során az összes (még glutén tartalmú alapanyagból készült párlat is) elveszíti a glutén tartalmát, de természetesen nem érdemes kockáztatni. Ugyanakkor elmondható, hogy a Ciroc vodka esetében biztosra tudunk menni, hiszen a francia szőlő (és persze mindegyik másik is) tökéletesen gluténmentes, így magabiztosan tudják azok is fogyasztani, akik erre érzékenyek.

 

Üdvözlet a játékos luxus világában!

A ciroc vodka Dél-Franciaország „játszótereiről” érkezett, ahol az élet ünneplése mindennapos. Ahol az emberek döntő többsége úgy élete az életét, hogy közben ünnepli is azt. Olyanok ők, mint a tengerpart, vibrálóak és bátrak és igyekeznek mindig teljes életet élni és kihasználni az élet adta lehetőségeket. Ilyen egyébként a palack és a párlat is, egy modern francia vodka, ami a divat DNS-ével született. Minden alkalmat megragadnak az ünneplésre, legyen az kicsi vagy nagy, télen vagy nyáron, ezért is született meg a ciroc ízesített kollekciója, ami tele van izgalmas ízekkel és limitált téli/nyári kiadásokkal.

 

Ciroc Peach ízvilága és egy különleges koktél

A barackos íz egy igazán különleges és egyedülálló, mivel mesteri fúziója a szőlő és a barack ízének. Egy igazán szaftos barackos íz, melyet a gyümölcsöskert ízei egészítenek, aki ahogy táncol a korty a szájunkban. Nagyon sokan szeretik a Vodka szódát, mint önálló italt és rendkívül sok ízkombinációban létezik is, mi ehhez gondoltunk egy kis inspirációt adni azzal, hogy minden Ciroc Peach mellé lehet választani egy London Essence szódát, ahol vagy a White Peach & Jasmine segítségével a barackos és virágos, vagy a Pink Grapefruit segítségével a citrusos, esetleg a Roast Pineapple közreműködésével a trópusi ízeket tudjátok erősíteni. Mindegyik igazán inspiráló és izgalmas.

Viszont a koktél, amit hoztunk nektek az egy klasszikus koktél vodkával elkészített verziója, ami nem más, mint a Peach Martini!

  • 60ml Ciroc Peach
  • 30ml Baracklé
  • 15ml Limelé
  • 10ml Baracklikőr
  • 10ml Cukorszirup
  • 3 csepp Angostura Bitter

Az összetevőket rázzuk össze egy koktél shakerben és máris tudjuk szervírozni egy martini pohárban. Egészségünkre.