Drink responsibly... but drink!
Blog

GONG ginek - fiatalság, elhivatottság

GONG ginek - fiatalság, elhivatottság
Fiatalság, elhivatottság, tökéletességre törekvés jellemzi a GONG márkát, akik a pálinkájuk mellett, már több nemzetközileg is elismert gint készítettek.

Mikor is alakultak és merre tartanak?

 

Még csak 2017 óta működnek, vagyis egy fiatal, lendületes csapat áll a Gong párlatok mögött, akik szeretik a megmérettetéseket, ezért rengeteg hazai és nemzetközi versenyre is nevezik a készített ginek és bizony mindenhol sikert aratnak. Szeged mellett, Deszken van a szentély, ahol a gineket készítik, de mellette likőröket és pálinkákat is készítenek. A ginekkel olyan nemzetközi sikereket ért, hogy a World Spirits Award világbajnokságon aranyérmesek lettek.

Egy családi pálinkafőzés hagyományból indult Zámbó Anita és férje, László Sándor által, de hamar fiuk Szanka Dániel főzőmester is beszállt a családi business-be de immár ginek készítésével, ami még nagyobb áttörést hozott a nemzetközi és a magyar piacon egyaránt.

Úgy fogalmaznak, hogy a gin a szabadságot és a kreativitást jelenti, hiszen a pálinkafőzés rendkívül kötött szabályozása után ez igazi felszabadulást jelent. Ez nem azt jelenti, hogy mindent teljesen kusza és össze vissza módon kotyvasztanak, hanem hogy sokkal szabadabban lehet gondolkozni az összetevőkben, egyedül az fontos, hogy a boróka domináljon a párlatban, ami lássuk be, jól is áll a ginnek.

A sikernek nyilván sok összetevője van, de a legmagasabb minőségű alkohol és egy családi fűszerkeverék adja azt az alapot amire tudnak építkezni.

 

Milyen elismeréseket zsebeltek be itthon?

 

Több vakteszt és kóstoló is áll már a hátuk mögött, ahol teljesen független szakmai és gin szerető zsűri kóstolta a tételeket. Szerintünk fontos azt elmondani, hogy mindenkinek más az ízlése, mindenki más típusú gint szeret (legyen borókás és száraz, kicsit édeskésebb, fűszeresebb, rózsaszín vagy szinte bármi). Ez persze nem von le az érdemekből sőt, vagyis a többször első helyre kihozott Pink Lady ginre méltán lehetnek büszkék az alkotók.

 

Milyen gineket tartalmaz a portfólió és milyen ízvilággal rendelkeznek?

 

A Mr.Alkohol kínálatában 4 ginnel tudtok találkozni, melyeknek a perfect serve-je egy-egy London Essence tonikkal/szódával van, így ezeket is érdemes hozzá kóstolni.

  1. Gong Twentyone Gin 0,5l 41%

A nemes alkohol alapanyagban, fűszerek és furmint aszúszemek házasításával készítettek ezt a kiadást. Citrusos és narancsos jegyek mellett férfiasan fás és gyógynövényes illatok is mutatkoznak. Az összetevők között a szakavatottabbak a tonkababot és az ánizst is felfedezhetik egy kis vaníliás, dohányos, keserű mandulás ízben. Ízében visszaköszönnek az illatok. Fogyasztását a London Essence Indian Tonikkal ajánljuk, mivel így jönnek ki legjobban a citrusos, kicsit fanyar ízek.

  1. Gong Mediterrane Gin 0,5l 41%

Az elkészítés során vadontermő gyümölcsöket (vadáfonya és vadszeder) és egyéb bio fűszereket használtak fel. Illatában az ánizs, a narancs és citromhéj, valamint a kakukkfű mutatkozik meg leginkább, igazi mediterrán tengeri illat jellemzi. Rendkívül selymes és különleges ízeit a London Essence Pineapple Soda emeli ki a legjobban, mellyel egy frissítő nyári üdítőt tudunk készíteni.

  1. Gong Man Blue Gin 0,5l 41%

Ennek a ginnek az alapja a Gong Mediterrane változata. Karakterességét a vadgyümölcsök, férfiasságát és fűszerességét az ánizs és a zsálya adja. Ehhez a ginhez a London Essence White Peach&Jasmine Soda lenne a legmegfelelőbb párosítás, ezzel adva egy könnyed, enyhén édeskés ízt a ginnek.

  1. Gong Lady Pink Gin 0,5l 41%

Végül de nem utolsó sorban a sokszoros díj és vakteszt nyertes ginről egy pár szóban. Egy halvány rózsaszín gin, aminek pikáns az illata, erdeigyümölcsös és rózsás jegyeket is mutat. Ízében intenzíven fűszeres, borókás és málnás. Selymes textúrával rendelkezik, amit a London Essence Pomelo & Pink Pepper tonik tökéletesen kihangsúlyoz és támogat.

Érdemes tehát minden variációt kipróbálni, hiszen mindegyik egy új dimenzióját nyitja meg a G&T fogyasztásnak. Egészségünkre!