Drink responsibly... but drink!
Blog

Knock knock és a szem esete a Mrs. Millicent palackon

Knock knock és a szem esete a Mrs. Millicent palackon

Az idézet Szerb Antal: Utas és Holdvilág című regényéből származik és a hangulat, ami ebben a regényben rejlik inspirálta a készítőket a gin kinézetének és ízvilágának megálmodására. Millicent Ingram kalandjai, bája és az igazi társasági pillangó mivolta volt, ami lenyűgözte a gin mögött megbújó szakembereket.

Hol készül? Honnan az idézet?

 

Az idézet Szerb Antal: Utas és Holdvilág című regényéből származik és a hangulat, ami ebben a regényben rejlik inspirálta a készítőket a gin kinézetének és ízvilágának megálmodására. Millicent Ingram kalandjai, bája és az igazi társasági pillangó mivolta volt, ami lenyűgözte a gin mögött megbújó szakembereket. De kik is ők?

A történet Boldogkőváraljáról indul, ahol is a Bestillo pálinka készül a legmagasabb minőségben. Czakó Gábor és kedves párja, Móni és a csapat eddig gyümölcsöket magozott és belőlük készített magas minőségű pálinkákat, most már a bergamott narancsot pucolják ugyanilyen elszántsággal és elhivatottsággal.

A design egy nagyvilági, kozmopolita hangulatú üveg, mely hűen tükrözi a benne rejlő szépséget, ugyanakkor van egy kicsit „pofátlanul vicces” vonala is a ginnek, hiszen egy könnyed fél mondattal ráz le minden komoly tényt magáról. Ilyen például: „Tökéletesen lepárolt ital egy pár fűszerből… amik nem tartoznak rátok” vagy a „Magyarországon készült… kit izgat..”

 

Knock knock és a szem esete a palackon

 

Egyszer már említettük az Utas és Holdvilágot, most térjünk ki a másik fontos alappillérre, a Speakeasy Gin-re. A Speakeasy azoknak a bároknak a neve volt (és még mindig igyekeznek tartani ezt), amik a szesztilalom ideje alatt üzemeltek titokban és csak kopogtatás után lehetett belépni. (Knock knock). A szem is ennek a korszaknak és ezeknek a bároknak a jelképe, amely visszanéz ránk az üveg aljáról. Kinézetében az üveg egy kicsit hasonlít a kémiában is használt lombik üvegekre, melyekben az orvosságot tárolták. Hiszen tudjuk, hogy kis mértékben orvosság, nagy mértékben pedig felelősségteljesen ajánljuk.

 

Milyen ízvilágra számíthatunk?

 

A gin illatban és ízben bőven túlmutat a hagyományos boróka, kardamom, narancs, bergamott illat és ízvilágon. Jó pár titkos összetevőt felfedezhetünk benne a poharunkban és a friss, egyedi karaktere nagyon megnyerő. Fűszeres és citrusos jegyei miatt magában is nagy élmény a fogyasztása, de koktélokba és G&T-be is igazán különleges. Ha már szóba kerültek a koktélok, nézzünk is meg egy párat.

 

Milyen koktélokat nevezhetünk Signature-nek?

 

Választottunk nektek egy G&T variációt és két koktélt, amivel igazán különlegessé tudjátok tenni ezt a gint. Kezdjük is rögtön a G&T-vel, ami a Levendulás-Barackos Gin Tonik névre hallgat. Az összetevők pedig a következőek:

  • 40ml Mrs. Millicent Gin
  • 1 csepp citromlé
  • 30ml Fehér húsú barack leve
  • 20ml tonik feltöltés
  • 1 szál illatos levendula

Az összetevőket jégre töltjük, majd finoman megkeverjük, majd díszítésnek behelyezzük a levendula szálat.

A következő egy frissítő koktél, melyet Pink Milli néven ismerhetünk meg, és a következőket tartalmazza:

A jéggel teli pohárba töltjük az első két hozzávalót, majd a szóda segítségével egy picit lazítunk rajta.

Végül de nem utolsó sorban egy klasszikus koktél, a Martinez is rendkívül jól áll a ginnek. Ha ezt szeretnéd elkészíteni a következőkre lesz szükséged:

Ezt bizony shaker segítségével kell elkészíteni. Összerázzuk az összetevőket és egy előre hűtött pohárba szervírozzuk citrom vagy narancshéjjal. Egészségünkre.