Drink responsibly... but drink!
Blog

Kóstold meg a kedvenc sorozatod

Kóstold meg a kedvenc sorozatod

Egy név, egy sorozat és egy italmárka. Mi bennük a közös? A milliő, ami inspirációul szolgált számukra, számtalan izgalmat tartogat. 

Van-e konkrét köze a sorozatnak az ital brandhez?

Erre az egyszerű válasz, hogy nincsen, hiszen alapvetően a sorozat is külön született és a brand is külön működik. Természetesen a korszak és a téma miatt van összefüggés, de nem közvetlenül.

 

Kikről is szól ez a Peaky Blinders?

 

Az első világháború utáni Írországban járunk, ahol nehéz az élet, így Tommy Shelby, egy háborúból visszaérkező, karizmatikus és nagyravágyó úriember, a Shelby család feje elkezdi keresni a lehetőségeket a jobb megélhetés érdekében. Természetesen nem legális eszközökről van szó, így hamar összetűzésbe keverednek a hatóságokkal és ahogy növik ki Birmingham területét, úgy lesz egyre nagyobb a befolyásuk és egyre több az ellenségük. A család, akikről a sorozat szól alapvetően egy kitalált család, ugyanakkor, a Peaky Blinders valóban egy létező bűnszervezet volt és a nevüket a sapkájuk ellenzőjébe varrt borotvapengéről kapták. Közel 20 évig volt egyébként irányításuk alatt Birmingham és hiába vette át a helyüket egy nagyobb banda a név tovább élt.

A sorozat Magyarországon és külföldön egyaránt nagy sikert aratott, valószínűleg ez is az oka, hogy a brand is ilyen mértékű sikernek örvendhez.

 

Kik készítik és tulajdonolják a Peaky Blinder ital brandet?

 

 A The Sadler család 1861-ben alapította a lepárlót és azóta szolgálják ki sörrel és egyéb szeszes itallal Birmingham környékén lévő kocsmáikat. A környék, amit kiszolgáltak méltán kapta a „Black Country”, vagyis fekete ország gúnynevet, hiszen elképesztő méreteket öltött ott abban az időben a légszennyezés a rengeteg gyár miatt. Abban az időben ezek a kocsmák leginkább a hírhedt Peaky Blinders banda tagjaival voltak tele. 1927-ben bezárták a gyárat és csak 2004-ben sikerült újra indítani. 2017-ben vette meg a jogokkal együtt a Halewood cég és megőrizte a jogokat is a sör, illetve szesz esetében a Peaky Blinder névre.

Jelen pillanatban a cég kezében nincsen lepárló kapacitás, így több különböző lepárlóban is bér párolnak annak érdekében, hogy ki tudják szolgálni az egyre növekvő igényt minden egyes termékükre.

 

Milyen italok találhatóak meg nálunk a sorozatból?

 

Ugyan jó pár különféle italkategóriában jelen vannak, mi mégis a 4 fő italt választottuk ki, amelyek az alábbiak:

Egy klasszikus ír whiskey, háromszoros lepárlással készülő blended whiskey és bourbon hordóban történő érleléssel. Az üvegen a banda egyik tagja Stephen McHickie látható.

Egy hagyományos bourbon whiskey, amely hozza minden olyan ízvilágot, ami egy igazán jó bourbon whiskey-től elvárható. Az üvegén a nagy Alphonse Gabriel alias ’Al’ Capone látható. Ki más, ha az USA-ról beszélünk.

A gin egy igazán vad ízvilágot képvisel, amelyben a borsok dominálnak a gyömbér mellett. Ennek a címkéjén is egy híres/hírhedt tagja a Peaky Blindersnek, Thomas Gilbert későbbi nevén Kevin Mooney látható.

Egy igazi Karib szigeteki fűszeres érlelt rum, ahol a vanília, a szegfűszeg és az égetett narancshéj ízei dominálnak. Aki szereti a fűszeres rumokat, annak kiváló választás. A címkén nem más látható, mint a nagy Billy Kimber, vagyis az egyik legnagyobb ellenfele a Peaky Blinders bandának.