Drink responsibly... but drink!
Blog

Parson Gin télre, nyárra és bármelyik évszakra!

Parson Gin télre, nyárra és bármelyik évszakra!

John Parson, a Parson ginek megálmodója egy olyan gint szeretett volna készíteni, ami hűen tükrözi a kedvenc kutyája habitusát: okos, szórakoztató, behízelgő és édes, mindemellet kiszámíthatatlan és egy olyan huncut egyén, aki bármilyen tervet azonnal a feje tetejére tud állítani.

Mr. Parson és Gin párosa!

 

Két egyéniség, két egyedi karakter kiemelkedő párosa alkotta meg ezt a gint. Ebben az esetben egyértelmű, hogy mi volt előbb a „tyúk vagy a tojás”, hiszen egy Parson Russell terrier kutya (tudod, a palackokon látható édes kutya) - nevezetesen Gin - volt az inspiráció, hogy elkészüljön ez a remekmű. John Parson, a Parson ginek megálmodója egy olyan gint szeretett volna készíteni, ami hűen tükrözi a kedvenc kutyája habitusát: okos, szórakoztató, behízelgő és édes, mindemellet kiszámíthatatlan és egy olyan huncut egyén, aki bármilyen tervet azonnal a feje tetejére tud állítani.

A kutya az ember legjobb barátja, ha pedig ginre gondolsz, a Parson lesz a legjobb barátod! 

 

Négy teljesen különböző ízvilág - lássuk a tételeket: 

 

A Parson Ginnek 4 különböző kiadása létezik, mindegyik termék igazoltan gluténmentes, így bátran lehet kóstolni. Na de mit is takarnak az említett ízvilágok?

  1. Classy Gin – avagy az előkelőség

Egy olyan gin, ami a világot előkelővé teszi. Előkelőséget nem lehet vásárolni, azt meg kell tanulni, a mesterévé kell válni és úgy is kell élni. A Parson Classy a hagyományos, klasszikus dry gint emeli egy újabb szintre. A friss citrusok, az intenzívebb borókásság igazán megnyerővé teszi az italt. A keserű narancsnak köszönhetően egy kicsit kesernyés utóízzel és friss borsossággal jelentkezik. A világ talán legelegánsabb gin koktéljába, vagyis a Dry Martini-be és a Negroniba is kiváló választás.

  1. Grapy Gin – a boros hatások nagymestere

Ausztria Stájerország régiójából származik a szőlő, amit ehhez a kiadáshoz használtak, ez pedig nem más mint a Jurka szőlőfajta. Egy „elfelejtett” szőlőfajtáról beszélünk, ami régen nagyszüleink művelésében is lehetett a kiskertben. Frissen préselt szőlőlé is található a ginben, így egy intenzíven szőlős, citrusos ízvilágot kell elképzelni mind illatban, mind ízben. Két nagyon érdekes koktélba ajánljuk, az Aviationbe és a White Lady-be.

  1. Parson Cosy Gin – avagy a tél tökéletes ízei

Mindenkinek van egy „tél” illat a fejében, kicsit narancsos, kicsit almás, kicsit fahéjas sütemény. Ezt az illat és íz világot adja vissza ez a gin. Olyan izgalmas elegye ez az ízeknek, ami tökéletesen illik egy Gin Old Fashioned ízvilágához. Akár egy kellemes sütemény vacsora után, olyan ízeket tudunk kicsempészni az italból.

  1. Parson Sunny Gin - egy kis napsütés a télbe

Nagyon sokan vagyunk úgy vele, hogy ezekben a téli hónapokban csak arról álmodozunk, hogy egy forró tengerparton, koktél kortyolgatva pihenhessünk. Hát a pihenést magunknak kell megengedni, de a hangulatot garantálja a Sunny gin. A mangó, ananász, papaya és passion fruit ízével kényeztet minket ez a gin és mindig napunkba napsütést csempész.

Ha szeretnéd megkóstolni mind a négyet, válaszd a válogatást!

Annak érdekében, hogy mindegyik tétellel tudjon barátkozni az ember a Parson is sok más lepárlóhoz hasonlóan kiadott válogatásokat. Ebben az esetben létezik az igazán kicsiknek a kiadása, 4x0,05L ami tényleg egy kis kóstoló, 1-1 G&T ha úgy van és létezik a 4x,0,2L amiből már a család is bőven tud kóstolni és még marad is egy kicsi nekünk egy újabb körre. Ajándékba is érdemes lehet adni, hiszen több ízvilágot tudunk megkóstolni egy ajándékon belül.

 

Milyen italokat tudunk kipróbálni a ginekből?

 

Egy Collins, egy Old Fashioned és egy Mai Tai variációt szeretnénk nektek bemutatni ginből, hiszen miért ne lehetne ezeket az italokat elkészíteni ezekből a ginekből.

 

Az első ital legyen a Grapy Collins. Az összetevői pedig a következőek:

  • 50ml Parson Grapy Gin
  • 20ml Friss Citromlé
  • 20ml Cukorszirup
  • Szóda feltöltés

Az összetevőket töltsük egy collins pohárba, tegyünk hozzá jeget, öntsük fel szódával. Mielőtt még szervíroznánk friss citromhéjával permetezzünk olajat az ital tetejére az illat kedvéért.

A következő koktél egy Cosy Old Fashioned. De miből is készült az ital? Alább a hozzávalók:

Az összetevőket egy keverő pohárba töltjük, a gint 20ml-enként adagolva folyamatos keverés közben. A jég olvadását figyelembevéve kb 6-7perc keverés után jégre töltve szervírozzuk és egy narancs peel-t teszünk az italba díszítésként.

Végül de nem utolsó sorban a MAI PARSON TAI twistet szeretnénk bemutatni nektek. Egy alapvetően rum alapú ital gines változata, mely a napsütést csempészi az otthonunkba. Az összetevők a következőek:

Az összetevőket egy shaker segítségével összerázzuk, majd egy látványos Tiki pohárba töltjük, zúzott jégre (ennek az elkészítéséhez otthon tökéletes kocka jég és a hús klopfoló). Díszítésnek használatunk narancs peelt, ananász levelet, dehidratált ananászt.