Drink responsibly... but drink!
Blog

Finlandia Vodka Története

Az igazi Finn vodkának a története nem nyúlik vissza hosszú évszázadokra, ugyanakkor sikere és hirtelen létrejött népszerűsége miatt hamar a figyelem központjába került! Ahogy a Finneknek, a vodkának is egy nagyon komoly üzenete van, Élj harmóniában a természettel!

Ezt a filozófiát mindig szem előtt tartva érték el, hogy az alapítástól számítva (1970 óta létezik a márka) egy éven belül már az amerikai piacon is kapható volt, mint az első Skandináv vodka, ami eljutott oda.

Jelen pillanatban a világ 135 országába található meg a márka, rengeteg különböző ízvilággal és kiszereléssel, de az üzem továbbra is azon a helyen áll, ahol az alapításakor is.

Mik teszik a vodkát igazán különlegessé?

A Finlandiának is az egyik legfontosabb alkotó eleme a Víz, melyet az évezredekkel ezelőtt visszahúzódó gleccserek nyomán a gleccser morénákból hozzák, melyek a vodka tisztaságát és selymességét adja.

Finnországban egy jellegzetes jelenség figyelhető meg a nappal kapcsolatban. Van az évnek olyan időszaka, amikor 72 napon át nem megy le a nap! Ilyenkor még éjfélkor is ragyog és táplál mindent, ami ezen a rendkívüli tájon található.

Kicsit kapcsolódik a ehhez a rendkívül hosszú nappalhoz az árpa, amiből a vodkát készítik. A neve Suomi árpa és ez a növény ott érik, ahol másik biztosan nem tudna. Messze fent a hideg északon, az éjféli nap fényénél terem és ettől lesz a vodka ropogós és könnyed.

A lepárlási folyamat is rendkívül különleges, hiszen több mint 200 desztillációs lépésen keresztül tart és több mint 50 órán keresztül tart a Finlandia vodkamestereinek felügyelete alatt! Ezután adják hozzá a Rajamaki gleccser forrásvizét, melyet morénák szűrtek, teljesen természetes módon.

Milyen ízekkel találkozhatunk a portfólióban?

Természetesen megtalálhatóak a teljesen hagyományos, tiszta vodka ízek is a következő kiszerelésekben:

Finlandia Vodka 0,05l -- Finlandia vodka 0,2l -- Finlandia vodka 0,5l

Finlandia vodka 0,7l 40% -- Finlandia vodka 1L 40%

Ehhez kezdtek el szépen folyamatosan kiépülni az ízesített porfólió termékei! Ide tartoznak a következőek:

Finlandia Grapefruit 1L 37,5%

Finlandia Kókusz 0,7l --  Finlandia Kókusz 1L 37,5%

Finlandia Lime 0,7l -- Finlandia Lime 1L 37,5%

Finlandia Cranberry 0,7l -- Finlandia Cranberry 1L 37,5%

Finlandia Blackcurrant 0,7l -- Finlandia Blackcurrant 1L 37,5%

A legújabb családtagokként pedig csatlakozott hozzájuk a Botanical széria két terméke, melyeket most 2022. július végéig két féle promóció keretében is el tudtok vinni tőlünk! Az interneten akciós áron tudtok belőle vásárolni, míg abban az esetben, ha betértek a budapesti Mr.Alkohol bolta, úgy egy hűtött üdítővel kedveskedünk nektek itt a nyári melegben!

Finlandia Botanical Cucumber&Mint 0,7l -- Finlandia Botanical Wildberry&Rose 0,7l

A nagy Finlandia nyereményjáték!

Mit is kell tudni erről a nyereményjátékról? A szabályzat pofonegyszerű! Először is vegyetek bármilyen 0,7L-es vagy 1L-es Finlandia terméket a Mr. Alkohol webshopban, vagy bármelyik boltban és az erről kapott blokkot töltsétek fel ERRE a weboldalra és máris szurkolhatsz, hogy tiéd legyen hetente a 7db ajándékcsomag egyike, esetleg a havi nyeremény, mely 7db páros napijegy a Sziget fesztiválra! Ha pedig te vagy a legszerencsésebb akkor megnyerheted a fődíjat, egy álomutazást Finnországa! Nem éri meg habozni, játékra fel!

KOKTÉL AJÁNLÁS

Rengeteg lehetőséget rejt a Finlandia, hiszen a sok íznek köszönhetően rendkívül sok féle, fajta, méretű és típusú koktélt tudunk belőle készíteni! Most választottunk hármat, ami teljesen elkülönül egymástól! Lesz egy shot koktél a party hangulat kedvéért, lesz egy copa koktél a nagy beszélgetésekhez és jön egy könnyű és frissítő a nagy melegre!

Kezdjük is rögtön a bulizással! A neve a Mini Sea Brezze! Egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű koktélról beszélünk!

·       2cl Finlandia Grapefruit Vodka

·       2cl Áfonyalé

·       Cukor kruszta a pohár szélén

·       Grapefruit szelet a poháron

A vodkát és az áfonyalét egy keverőpohárba keverjük össze és töltsük át előre lehűtött és a grapefruit segítségével a cukorba mártott felespohárba.

A copa koktél egy igazi nyári frissítő ital, amely a hideg finn vodkával élhetünk át egy trópusi környezetben. Ez nem más, mint a Coconut&Pineapple lemonade!

·       4cl Finlandia Kókusz

·       6cl Ananászlé

·       6cl Narancslé

Az összetevőket sok jégre töltsük egy nagy copa pohárba, majd keverjük meg! Díszítésnek egy friss ananászszeletet használjunk!

Az utolsó a könnyű frissítő a nagymelegben, ami a Summer Garden névre hallgat!

·       4cl Finlandia Blackcurrant

·       6cl Almalé

·       6cl Sprite

Egy long drinkes poharat töltsünk meg jéggel, majd fentről lefelé haladva töltsük rá az összetevőket! Díszítésnek egy almaszeletet használjunk!

KIPPIS, vagyis EGÉSZSÉGÜNKRE ahogy a Finnek mondanák!