Drink responsibly... but drink!
Blog

Snow Queen vodka

Snow Queen vodka

2004-et írunk amikor a vodkáról először lehet hallani. Kazahsztánban egy különlegesen eljárással kezdték el készíteni a vodkát és egy nagyon selymes, igazán egyedi, letisztult italt kezdtek el forgalomba hozni. Már a kezdetek idején búza volt az alapja és használták az ötszörös desztillációs folyamatot is, amitől a letisztultságát kapja.

A Franciaországba való költözés és az egyediségek!

Itt már régóta nem beszélhetünk családi, kézműves üzemről, hiszen a legmodernebb technológiákat használják és minden egyes összetevő, amit használnak az a legmagasabb minőség, ami elérhető. Az alapja egy Európából származó BIO búza és a Himalája lábánál csörgedező forrásvíz. Az extra összetevő, amit egyébként az ötszörös desztilláció alatt használnak az nem más, mint a Kazah nyírfaszén, mely továbbra is köti az eredeti gyártási helyéhez. Ezeknek köszönhetően az ital rendkívül letisztult, így kimondattan jó alapanyag koktélokhoz, vagy long drinkekhez.

Illatában rendkívül kellemes, lágy fűszeresség jellemzi, melyhez gabonás jegyek társulnak ezzel adva egy teljes aromaélményt az orrnak. Ízében közepesen testes, de rendkívül krémes, így abszolút a legkiválóbb, legexkluzívabb vodkák között kell emlegetni. Jellegzetes gabonás jegyeket, vaníliás pillanatok gazdagítják! Bár lecsengése nem a leghosszabb, de kellőképpen emlékezetes ahhoz, hogy egy újabb kortyra vagy italra vágyjunk.

KOKTÉL AJÁNLÁS

A koktélok, amiket választottunk három kategóriába sorolhatóak! Az első az egyszerű, de nagyszerű, a második az exkluzív, a harmadik pedig a nyári frissítő! Nézzük is meg őket ebben a sorrendben!

1.     Vodka Soda egy kis csavarral

Ki ne ismerné a bulik italát, a könnyen és gyorsan elkészíthető vodka szódát! Mi úgy gondoltuk, hogy többek között egy ilyen ital elkészítését támogatjuk a két soft drinkkel amit adunk, hiszen ha valaki az édesebbet szereti annak az ananász, aki pedig a kesernyésebb ízvilágot annak a Grapefruit Soda fog bejönni. Az arányok igen egyszerűek 5cl vodkához töltsük hozzá jégre a szódát és díszítsük a szódának megfelelő gyümölccsel.

2.     Vodka Martini

Rázva nem keverve, avagy ahogy James Bond is fogyasztja. Kevesen tudják, de a vodka martininek rendkívül sok változata létezik. Lehet kicsit „nedvesebben” készíteni, lehet dirty, lehet kevesebb és lehet több vermouth felhasználásával is és természetesen rázva és keverve is. Mi most a hagyományos, keveréssel készülő változatot szeretnénk bemutatni nektek!

·       60ml Snow Queen Vodka

·       10ml Száraz Vermouth

Az poharat, a keverőpoharat előre nagyon lehűtjük, majd igen száraz jéghez először a vermouthot majd, folyamatosan adagolva a vodkát hozzátöltjük és addig keverjük, míg ideális mennyiségű jégvíz hozzá nem olvad és máris szervírozhatjuk olíva bogyóval, vagy citromhéjjal.

3.     Caipirovska (avagy aki jobban szereti a vodkát, mint a rumot)

Sokan vannak ezzel így, most nekik szeretnénk kedveskedni egy itallal!

·       Fél lime cikkekre vágva

·       60ml Snow Queen Vodka

·       15ml Cukorszirup

A limeokat a shaker alján egy törőfa segítségével összenyomkodjuk, majd rátöltjük a cukorszirupot és a vodkát és összerázzuk. Öntsük szűrés nélkül egy pohárba, majd a tetejére tegyünk zúzott jeget! Egészségünkre!