Drink responsibly... but drink!
Blog

Akori Ginek - Egy spanyol álom

Akori Ginek - Egy spanyol álom

Egy spanyol álom, mely ezekben a palackokban nyer értelmet!

Képzeljünk el egy Spanyol tulajdonosi kört, aki utazgat a világban és belecsöppen a Japán kultúrába! Mondhatjuk, hogy „szerelem” első látásra és tapasztalásra. Rengeted élménnyel gazdagodnak, ízeket kóstolnak, mind italban és ételben, magukba szívják Japán minden apró részletét. Ekkor elhatározzák, hogy ők, bár Japánban nem tudnak párlatot készíteni, de mindent magukkal visznek és otthon elkészítik ezt a Japán ihletésű gint! Az elmondásuk szerint az Akori gin fogyasztása közbeni életérzést, ők akkor érezték először amikor a Fuji hegy lábánál álltak és egy békés, csöndes környezetben béke és jó érzés járta át őket! Ugyanezt az érzést kívánja visszaadni ez a márka!

Maga a lepárló, amiről beszélünk egyébként Spanyolország északkeleti partvidékén, Barcelonától északra található. A Destilerías Campeny egy hosszú múltra visszatekintő családi vállalat, ami a sok terméket kipróbált már és ennek köszönhetően elég széles portfólióval rendelkezik. A család több céggel is rendelkezik, melynek köszönhetően a nagy céges portfólióban található likőr is (a LIM termékcsalád), valamint egy igazi spanyol gin, amely a hullámokról kapta a nevét, vagyis a The Wave család!

Mindent Japán szellemiségében!

A mottója is lehetne a ginnek, hiszen bár nem Japánban készül fizikailag, de mindent az ottani precizitásnak, alapanyagoknak és szellemiségnek rendeltek alá. Az alapja túlnyomó részbenrizs párlat, található benne egy kicsi egyéb gabona szesz is, de ettől függetlenül autentikus Japán ital már alapanyag szinten is. Ehhez jönnek még a gyümölcsök és a fűszerek, amikkel a gineket készítik. Ezek közül kiemelkedik a kumquat és a pitaja (vagyis másnéven a sárkánygyümölcs) és természetesen kiadás függően a cseresznyevirág és a yuzu erősíti az egyes tételeket! Mindhárom nagyon érdekes ízvilág, de nagyon eltérő is!

A Pitaja, kumquat, a cseresznyevirág és a Yuzu bűvöletében

Az Akori Prémium gin legkülönlegesebb alkotóelemei a fent említettek, de mellette a gyömbér és a boróka intenzív ízei adják a teljes képet.  A Pitaja (sárkánygyümölcs) egy ovális termésű kaktuszgyümölcs, mely segíti az emésztést és rendkívül zamatos kissé édeskés ízvilágot ad. A kumquat egy sokkal kényesebb gyümölcs mit például a narancs, habár rokonok. Rengeteg vitamin és ásvány található benne, amitől igazán egyedi ízvilágot ad a ginnek. Vagyis elmondható, hogy a ginben a fő alkotóelemek önmagukban is rendkívül izgalmasak, így ezek kombinációja ízkavalkádot okoz.

Cherry Blossom, ahogy a neve is mondja a cseresznyefavirág kivonatával bővül, ami az enyhén rózsaszín színt és a kellemes parfümös illatot adja a terméknek. Japán nemzeti jelképe ez, amely tavasszal milliókat vonz az országba. Nem véletlen tehát, hogy ha Japán pink ginről beszélünk akkor egyértelmű választás az Akori Cherry Blossom. Nem hivalkodó, nem nyomuló ginről beszélünk, hanem egy rendkívül elegáns, visszafogott, de mégis karakteres illatot és ízt felvonultató ginnel van dolgunk! A hölgyeknek egészen biztosan nagyszerű ajándék, akár kapják, akár saját maguknak adják!

Az Akori Yuzu a család legújabb kiadása, melyben a Yuzu mértéke lett megnövelve annak érdekében, hogy egy citrusosabb, kissé fanyarabb ízvilág irányába vigyék el az ízeket. Nem csak az újdonság miatt, hanem az íze miatt is sokakat már most megfogott, hiszen az eredetileg is izgalmas kombináción még csavartak egy kicsit. Egy olyan hármas fogat ez, mely minden vitrinben feltűnést kelt és felhívja magára a figyelmet.

KOKTÉL AJÁNLÁS

A koktélok tekintetében egy nagyon érdekes hármast szeretnék bemutatni, egyet-egyet minden ginre. Kezdjük rögtön az Akori Prémium kiadásával, melyhez egy Tea Sour-t képzeltünk el. Az elkészítési módja a következő:

·       60ml Akori Prémium

·       25ml Earl Grey tea szirup (akár házilag készített)

·       10ml Lime Lé

·       2 csepp Angostura Bitter

Az összetevőket egy shakerbe töltjük, majd jól összerázzuk. Szűréssel egy martini pohárba töltjük és már tudjuk is fogyasztani!

A következő ital sorrendben a következő ginhez kötődik, vagyis a Cherry Blossom Cocktail! Egy nyárias ital, mely parfümösséget, ugyanakkor frissességet csempész a mindennapokba!

·       60ml Akori Cherry Blossom

·       20ml Maraschino likőr

·       20ml Bodza szirup

·       15ml Citromlé

·       3csepp Angostura bitter

Az összetevőket egy shakerbe kockajéggel összerázzuk, majd martini pohárba tálaljuk!

Végül de nem utolsó sorban az Akori Yuzu kiadáshoz is vagy egy koktél, aki kicsit citrusos, kicsit édeskés, kicsit felpezsdítő, köszönhetően a gyömbérsörnek a végén. Na de mik is az összetevők?

·       60ml Akori Yuzu

·       90ml Ananászlé

·       30ml Citromlé

·       30ml Cukorszirup

·       30ml Gyömbérsör

Az első négy összetevőt egy shaker segítségével rázzuk össze, majd zúzott jégre töltsük rá! Végül jöhet a gyömbérsör, mely megadja a végső lökést az ízeknek! Gyömbérszelettel, friss ananásszal díszíthetjük! Egészségünkre!