Drink responsibly... but drink!
Blog

Monkey Shoulder Koktélok

Milyen jellegzetes koktélok készíthetőek a Monkey Shoulderből?

Az alábbi koktélok mindegyike egészen egyszerű, mégis igen nagyszerű ízvilággal rendelkezik. Az első ilyen a Rob Roy, melynek 3 összetevője a következő:

·        50ml Monkey Shoulder

·        25ml Édes Vermouth

·        3 dash Angostura Bitter

Az összetevőket egy keverőpohár segítségével jéghidegre keverjük, majd egy coupe pohárba szűrjük. Díszítésnek egy narancshéjból permetezzünk olajat a koktél tetejére és tegyük a pohárba a héjat.

A következő koktél a Monkey Jam Sour, mely egy klasszikus Whisky Sour twistje. Ez egy tojásfehérjementes változat, mely ízvilágban hasonlít egy whiskys süteményre. Ahhoz, hogy el tudjátok készíteni a következőre van szükségetek:

·        50ml Monkey Shoulder

·        20ml Friss citromlé

·        5ml Cukorszirup

·        2 teáskanál narancsdzsem

·        2 dash Narancs Bitter

Az összes hozzávalót egy shakerbe tegyük és erősen rázzuk össze. Ezután öntsük rá friss jégre egy old fashioned pohárba.

A harmadig egyben utolsó koktélunk az úgynevezett Show me the Monkey! Az egyik legizgalmasabb és legjobban szeretett ital egy almalével és whisky likőrrel kevert koktél, mely Speyside nyári ízeit hozza magával. Az összetevőket alább láthatjátok:

·        50ml Monkey Shoulder

·        20ml Drambuie

·        80ml Cloudy Almalé

·        6-8db Friss menta levél

Annak érdekében, hogy elkészíthessük tegyük egy shakerbe és rázzuk össze az összetevőket! Öntsük egy long drinkes pohárba, majd díszítsük narancsszelettel és mentacsúccsal. Egészségetekre!