Drink responsibly... but drink!
Blog

Johnnie Walker - Ikonikus sétáló alak, akit egy világ ismer

Honnan is ered a Johnnie Walker története?

1820-at írunk a történelemben, amikor is John Walker megnyitja azt a pici szatócsboltot, amik az alapját adták ennek a mára hatalmas birodalomnak. Mára az egész világot „besétálta” a márka és a whisky kedvelő emberek sem tudnak elmenni egy-egy kiadása mellett szó nélkül. 1825-re, még mindig nagyon fiatalon, mindössze 20 évesen managelt egy olyan vállalkozást, ami sokféle spiritet árult, de már akkor látszott, hogy a whisky lesz az irány, amit igazán követni szeretne. Sok megrendelése volt, de mivel nem volt még saját márkája, így amiket kevert (akkor még csak Blended Malt vagy Grain whisky lehetett) saját címkével kezdte ellátni Walker’s Kilmarnock Whisky néven. 1857-es haláláig nagyon sokat tett azért, hogy a márka híres legyen, de fia és unokája volt, akik a világhír irányába tovább repítette a márkát.

1860 egy fontos dátum, amikor is a Spirits Act engedélyezi a maláta és a gabona keverését, innentől számítják a modern kevert whiskyk történetét. Innentől volt lehetőség, hogy még elérhetőbb áron készíthessenek italokat. Ugyanebben az évben született meg az ikonikus szögletes palack, mely azóta is minden polcon messziről felismerhető! Még egy fontos adat az évtizedből, 1862-ben az eladások elérték a 450.000L-t és míg a kezdeti időkben a whisky eladás a cég teljes bevételének 8-10%-a volt úgy mostanra elérte a 90-95%-ot!

KOKTÉL AJÁNLÁS

A világ egyik legegyszerűbb koktéljai a High Ball elnevezésűek, melyekre kimondottan nagy hangsúlyt fektet a Johnnie Walker. Közös jellemzőjük egyébként, hogy nagyon könnyű és gyors az elkészítésük és frissítőek. Az irányelve mindnek ugyanaz, 50ml Johnnie Walkert, valamilyen soft drink segítségével felhúzzunk.

Az első a Johnnie&Lemon ahol,50ml Johnnie Walker Black Label (jégre töltve) és 150ml Lemonade (felönteni vele a poharat) adja a koktél egyszerűségét, de nagyszerűségét. A következő ennek a bodzás változata, melyben annyi csavar van, hogy 20ml bodza szirup vagy likőr is kerüljön a whisky és a szóda mellé. Végül de nem utolsósorban sokak nagy kedvence a Whisky-Gyömbér kombináció itt is nagyon jól működik.

Ezekre az italokra egyértelműen elmondható, hogy egyszerű, de nagyszerű.