Drink responsibly... but drink!
Blog

Italicus Rosolio di Bergamotto - 100% Olaszország

Italicus Rosolio di Bergamotto - 100% Olaszország

Milyen élményekre számíthatunk, ha megkóstoljuk ezt olasz remekművet?

Mikor először illatoljuk a likőrt lágy, citrusos jegyeket észlelünk, melyet a háttérben a levendula és a rózsa illata egészít ki. A korty, amit megízlelünk összhangban van az illattal, hiszen friss, gyümölcsös jegyek jellemzik, melyeket a citrusok savanykás ízvilága tart tökéletes egyensúlyban.

Amennyiben egy frissítő italra vágyunk, melyet enyhe gyógynövényes ízvilág is kísér érdemes Prosecco-val fogyasztani! A megfelelő keverési arány nagyon fontos, mi 40ml Italicushoz 1dl Proseccot ajánlunk! Díszítésnek zöld olíva bogyót használjunk, ami az ital zöld jellegét mutatja be a pohárban.

A termék rövid története

Az Italicus 100%-ban Olasz és 100%-ban természetes alapanyagokból készül! Az alapja egy Rosalio di Torinó likőr, melyet már az 1500-as években is készítettek. Ez alkohol, cukor és víz egyenlő arányban történő keverésével és rózsa eszencia hozzáadásával készül. A családi tulajdonban lévő lepárlóban, a torinói Moncalieri-ben készül többek között a calabriai régióból származó bergamottal és szicíliai cédrácitrommal.

Ezen két összetevő egy ’stumatura’ nevű folyamaton megy keresztül, melynek lényege, hogy az esszenciális olajokat manuálisan nyerik ki, majd összekeverik a likőrrel. Ezután a Lazio-ból érkező kamillát, az Észak Olaszországból származó levendulát, tárnicsot és sárga rózsát együtt áztatják pár napig, hogy létrejöjjön a tökéletes Italicus.

 Koktél javaslataink

1.     Italicus Grapefruit Soda

Tegyünk 40ml Italicust egy pohárba jéggel, majd öntsük fel egy Three Cents Pink Grapefruit Sodával! Díszítsük friss grapefruittal.

2.     Bergamot Negroni

Az Italicus mellé tegyünk érlelt gint a krémes jegyekért, Camparit és száraz vermutot a tökéletes egyensúly érdekében! Különleges ízvilágú Negronit kapunk, amely egyszerre krémes, fanyar és száraz.

3.     Italicus & Coffee & Tonic

Egy jó brunch elengedhetetlen hozzátartozója. Egy keserédes aperitivot kóstolhatunk, mely felfrissíti a testet és a lelket egyaránt.