A KI NO BI Kyoto Dry Gin 11 botanikai anyag felhasználásával készül, köztük olyan különlegességekkel, mint a Kyoto prefektúra északi részéből származó sárga yuzu, a japán ciprus, a bambusz, az Uji régióból származó gyokuro tea és zöld sanshō (japán bors) bogyók. Alapja a KI NO BI rizspárlat és a híres szakéfőző körzetből, Fushimiből származó különleges víz.
A receptúra megalkotásához több mint 100 összetevővel kísérletezett a márka, mielőtt megtalálta a tökéletes variációt. A 11 botanikai anyagot íz és aroma szerint 6 elemre osztják (alap, citrusfélék, gyógynövények, fűszerek, zöld tea, gyümölcsök & virágok), majd ezeket az elemeket külön desztillálják, aztán összekeverik a már említett, Fushimiből származó vízzel.
KI NO BI SEI az eredeti Kyoto Dry Gin erősebb, magasabb alkoholtartalmú változata, amely vastagabb, testesebb, krémesebb ugyan, de szintén magába foglalja az alap ital botanikai jegyeinek speciális ízvilágát.
Illat: friss, ütős, a boróka és a yuzu jegyei dominálnak
Íz: üdítően virágos és aromás, mindeközben kellemesen testes, krémes
Lecsengés: hosszú, jellegzetesen borókás, citrusos