A Jim Beam Double Oak élete először hagyományos 4 éves bourbonhordóban kezdődik, ekkor lecsökkentik az alkoholfokát 62,5 %-ról 55-50 %-ra. Erre azért van szükség, hogy a felesleges karamellizálódott cukrot és ezzel a túlzott édes jegyeket eltávolítsák.
Az így keletkezett bourbon-t új hordókba helyezik, amelyeket a további érlelés idejére raktárba szállítanak.
A második érlelés idejét mindig a lepárlómester határozza meg.
Az eredmény egy intenzív és összetett bourbon, kiegyensúlyozott ízvilággal.
|
Jim Beam Original
|
Jim Beam Double Oak
|
Jim Beam Black
|
Jim Beam Rye
|
Jim Beam Red Stag
|
Alkohol tartalom
|
40%
|
43%
|
43%
|
40%
|
40%
|
Díjak
|
—
|
2018 SFWSC, Silver Medal
|
2018 SIP Consumer Choice Award
|
2018 SFWSC, Double Gold Medal
|
—
|
Koktél ajánlás
|
Jim Beam Ginger Tumbler
|
Double Oak Old Fashioned
|
Jim Beam Whiskey Splash
|
Jim Beam Rye Manhattan
|
Jim Beam Bourbon Sour
|
Illat
|
Tölgyes vanília, fűszeres karamell
|
karamell, vanília, pirított fa
|
karamell, tölgy, fahéj
|
vanília és tölgyes jegyek
|
jellegzetesen gyümölcsös íz
|
Íz
|
Hints of caramel and vanilla
|
Karamell és toffee ízek
|
Tölgyes karamell
|
Fahéj és menta jegyek
|
Szeder jegyek
|
Lecsengés
|
Tiszta, ízzel teli
|
Hosszú, meleg, tökéletes egyensúly
|
Elegáns, hosszú és lágy
|
Meleg és csábító
|
Édes és mámorító
|
Illat:Komplex vanília, régi tölgy, tejcsokoládé és egy kardamomos bombával a végén.
Íz:Előbb tölgyes, később borsos, ezt követi a vanília fagylalt, ami kellemes egyensúly teremt a csipentnyi gyümölcsös maláta-aromával.
Lecsengés:Égetett tölgy illata lengi be a szájpadlást.