A 2017 novemberében kiadott Peated Port Wood Finish egyike annak a négy single maltnak, amely a Wood Finish Collection sorozatban jelent meg. Ezek a kiadások azért különösen érdekesek, mert a Glenglassaugh történetének első, hordós utóérlelésen átesett whiskyjei.
Mind a négy verzió alapja az első töltésű bourbonhordós érlelés (olyan hordóban érlelik, amelyben előtte csak bourbon whiskey-t érleltek), amelyet aztán további két évre különböző típusú hordókba raknak át.
Ebben az esetben új készítésű, korábban whisky érlelésre nem használt tölgyfahordóba (virgin oak, azaz szűz tölgyfa). A 2008-ban, 20 év elteltével újranyitott lepárló esetében ez azt is jelenti, hogy sikeresen átvette a tulajdonos BenRiach utóérlelési koncepcióját.
Illat:Gumi és az új műanyagra emlékeztető illat, aztán mézben pácolt sertésborda, friss szegfűszeg, szilva, füstölt kajszi, kakaóbab, valamint barbecue füst.
Íz:Kellemes, gyengéd füsttel indít. Aztán tenger gyümölcsei barbecue-fűszerezéssel, jól átsütött steak és füstölt lime. Hamu és sós víz is tetten érhető. Mindez alatt fekete ribizli és cseresznye is megbújik.