A Dalmore név szerte a világon igen jól cseng, hisz a lepárló hivatalos kiadásai a nem füstös, mégis inkább férfias Highland-stílust képviselik. Ehhez a karakterhez csatlakozik a Pannonhalmáról származó, korábban Pinot Noir tárolására használt boroshordó hatása, amely leginkább tölgyes fűszeresség és bogyós gyümölcsösség formájában jelentkezik. A hordót - csakúgy, mint a Tokaji finisek esetében - mi válogattuk és küldtük ki Skóciába.
Limitált palackozás, egyetlen hordóból, 2007-ben desztillálták, 2018-ban palackozták nem hűtve szűrt eljárással, 46%-ra beállítva.
A palackozóról:
A Berry Brothers and Rudd Nagy-Britannia egyik legrégibb, ma is működő cége, hisz boltjuk 1698 óta áll London történelmi belvárosában, a St. James Street 3-ban. A patinás kereskedő a borok mellett minőségi whiskyk, rumok és más párlatok palackozásával és forgalmazásával is foglalkozik.
Illat:A boros befolyás rögtön egyértelmű, leginkább csipkebogyóra emlékeztet fűszeres alapon. Alapvetően száraz, szikár, inkább könnyed, idővel forralt boros fűszerek (szegfűszeg, fahéj, bors) jönnek elő.
Íz:A fanyar jegyek itt is meghatározóak: tölgy, vörösboros fűszeresség, bors, csillagánizs, majd valamivel édeskésebb teltebb, krémesebb textúra fejlődik ki a szájban.
Lecsengés:Közepesen testes, viszont hosszú. Pirosbogyós gyümölcsösség, amely leginkább a ribizlire emlékeztet, a fűszerek kellemesen összehúzzák a szájat. Aperitif-whisky, sonka-szalámi tálhoz, sertéshez, marhához passzol leginkább.