A Copperhead alkoholmentes gin készítésének folyamata a jellegzetes Copperhead ízt biztosító növényi anyagok (borókabogyó, kardamom, angyalgyökér, narancshéj, koriander) áztatásával kezdődik. Az egyedülálló erjesztési folyamatot követően kiváló minőségű kivonatokat adnak hozzá annak érdekében, hogy lekerekítsék az ízt; ez az innovatív eljárás egy egészen meglepő és összetett ízélményt eredményez. Ezután az egész keveréket kifinomult eljárással, réz edényben/oszlopos lepárlókban desztillálják. Az utolsó simításként pedig a legtisztább forrásvízzel keverik össze a finomított párlatokat.
A végeredmény: gyógynövényes infúziókkal gazdagított életelixír, amely ízében alig különböztethető meg a valódi gintől.
A márka története
2013 nyarán Yvan Vindevogel, a belga gyógyszerész-vállalkozó érdekes kapcsolatot fedezett fel a gin és gyógyszerészi hivatása között. Talált egy cikket, amely a gin érdekfeszítő történetéről és a borókabogyó gyógyhatásairól szólt, ebből inspirálódva szeretett volna visszanyúlni a ginkészítés gyökereihez, egyúttal megidézni az alkimisták szellemét, az „életelixír” megalkotását. Így született meg a Copperhead márka, amely nevét Mr. Copperhead, az alkimista után kapta.