Karrier     Drinkshops     Viszonteladóknak     Szállítás     Rólunk     Blog     Brandshop

Drink responsibly, but drink!

Campari 0,7l 25%
Campari 0,7l 25%
6 490 Ft

Campari 0,7l 25%

A világ egyik leghíresebb bittere, melynek intenzív piros színét mindenki messziről felismerheti. Most jegyzetfüzetet adunk ajándékba hozzá!

Raktáron
6 490 Ft
Egységár: 9 271 Ft/li
Drinkshop ár: 6899 Ft
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Részletek

A Campari története

A Campari „feltalálása” nem is volt annyira régen, mint azt egyesek gondolják. Az időben csak 1860-ig kell visszamennünk, amikor is Gaspare Campari kitalálta ezt a különleges italt az olaszországi Novarában. Először kis mennyiségben folyt a gyártás, nem is a hatalmas mennyiség volt a cél, mivel megnyitotta 1867-ben saját bárját Camparino néven, ahol nagy sikert aratott az itallal és mind a mai napig a város szíve, szimbóluma ez a bár. Viszont ahogy nőtt a népszerűség, úgy nőtt az igény, így 1904-ben megnyitotta az első üzemét Sesto San Giovanniban, egy kisvárosban Milánótól nem messze.

Az igazi nagy áttörés

Az 1920-as években tombolt a klasszikus koktélok ideje, ez volt az időszak amikor az Americano és a Negroni koktélt is kitalálták. Azóta mindkét ital az IBA (Nemzetközi Bartender Szövetség) hivatalos listáján is megtalálható a felejthetetlen kategóriában. Hamar a művészek kedvence lett nem csak fogyasztásban, hanem címke designben is, ami egy futurisztikus korszakban folytatódott az 1930-as években. Az elkövetkező évtizedekben a Campari sokszor sokfélének volt az arca, legyen szó sportról, kultúráról vagy underground pop zenéről. Folyamatos együttműködések voltak híres rendezőkkel és nemzetközi sztárokkal így növekedett a népszerűsége. Mire elérkezünk az 1980-as évekre a kultúra mellett az exkluzív bárokba is becsempészésre került az ital, mely egy úgynevezett Olasz-Milánói aperitif megtestesítőjévé vált.

A 2000-es évek újabb nagy lépcsőt hozott, mert az első világméretű TV reklámot forgatták le, nem kisebb sztárral, mint Salma Hayekkel. Ő később 2006-ban is feltűnt a Campari naptári fotózásán. Azóta számos híresség szerepelt már a Camparival közös projektben Eva Mendestől kezdve Jessica Albaig. Napjainkra a Campari népszerűsége mit sem veszített erejéből és ezt mi sem mutatja jobban, hogy a világ közel 200 hivatalosan elfogadott országából 190-ben megtaláljuk a Camparit, mint márkát.

Érdekesség!

Az ital színét eredetileg egy úgynevezett bíbortetűből kinyert kárminból állították elő, ami elsőre elég bizarrul hangzik, de ízében ez nem változtatott semmit az ital különlegességén.

A Campari csoport

Kevesen tudják, hogy amellett, hogy van egy bődületesen nagy disztribúció, mely ezt a több mint 150 éves márkát kiszolgálja a Campari jóval több ennél. Ugyanis a Campari csoport rengeteg más márkának is a tulajdonos, többek között a teljesség nélkül: Aperol, Grand Marnier, Wild TurkeyCynarBulldog GinCinzanoOuzo 12. Ez nagyon fontos annak fényében, hogy tudjuk micsoda mennyiségek és micsoda népszerűsége van az italnak.

A Red Passion

Ez egy olyan életrehívott kezdeményezés, mely arra szolgál, hogy kevésbé ismert de Top Class sztárokat mutasson be. Nagyon érdekes és kreatív megoldás arra, hogy még népszerűbbé tegyék a terméket és minden korosztálynak elérhetővé tegyék.

KOKTÉL AJÁNLÁS

Ebben a szekcióban bizony klasszikus koktélok lesznek bemutatva, hiszen az ital maga is nagy klasszikus. A legkönnyebb és egyik legismertebb a Campari szóda vagy a Campari narancs, de ezekhez nem fogunk receptúrát ajánlani, mert minden háztartásban akad egy hölgy, aki ezt tökéletesen tudja. Nézzünk inkább olyan recepteket, amiket ki lehet hozni abban az esetben ha van otthon egy üveg Campari meg némi egyéb ital, melyeket akár itt nálunk a webshopon is meg tudtok vásárolni.

Az Americano egy a könnyedebb koktélokból annak ellenére is, hogy 4cl alkohol van benne. James Bond egyik kedvence is ez az ital, hiszen a Casino Royale-ban is rendel egyet. Az összetevők is rendkívül könnyűek:

·         30ml Campari

·         30ml Vörös vermouth

·         Egy leheletnyi szóda

Össze kell keverni akár a pohárban és utána már könnyen fogyasztható. Díszítések egy narancs cikk, gerezd vagy ilyesmi jöhet szóba (de, csak a nagyon jó minőség), vagy a dehidrált változat.

A következő egy „könnyed negroni”, mert ez bizony az Americano nagytestvére. 1919-ben találták fel, amikor is Count Negroni megkérte a bartendert, hogy egy kis gint öntsön az Americano koktéljához a szóda helyett. A tökéletes recept a tökéletes balansznak köszönhető:

·         30ml Campari

·         30ml Gin

·         30ml Vörös vermouth

Az összetevőket ismét a pohárban keverjük, majd egy narancs cikk vagy héj mehet rá díszítésnek.

Az utolsó koktélunk szintén egy klasszikus, de még egy kis csavarral a történetben. A szesztilalom idején találták ki, amikor is akartak egy kis európait keresztezni az amerikai ízekkel. Így született meg a Boulevardier koktél.

·         30ml Campari

·         30ml Vörös vermouth

·         45ml Bourbon Whiskey

Ismét keveréssel tudjuk elérni a kívánt a ízvilágot, viszont ebben az esetben a citrom lesz a díszünk.

Adatok
Kiszerelés
0.7
Mr. Alkohol GO! Karinthy raktárkészlet
Raktáron
Mr. Alkohol Balatonboglár
Raktáron
Mr. Alkohol GO! Fény utca raktárkészlet
3 DB
Márka
Campari
Alkoholtartalom
25
Díszdoboz
Nem
Cikkszám
1000200
Tömeg
1 kg/db
Videó
Vélemények
Hasonló termékek