A Normandia szívében található, híres Pays d'Auge régió gyümölcsöseiből származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülő nemes párlatot, amelyet aztán tölgyfahordókban 4-tól 10 évig pihenni hagynak. Fogyasztása tisztán, szobahőmérsékleten, vagy long drinkként tonikkal ajánlott.
A Calvados-t 120 specifikus almafajtából állítják elő Franciaország Normandia régiójában.
A Boulard calvados a Calvados Pays d'Auge elnevezésre utal, amely a Calvados három elnevezése közül a legrangosabb, 1825 óta.
A Boulard VSOP calvados különböző Calvados Pays d'Auge keverékének eredménye, amelyet hagyományos rézüstben kétszer desztilláltak, és legalább 4 évig tölgyfahordóban érlelnek. Keverés után ez a VSOP elég ideig még a hordókban, hogy elérje jellegzetes lágyságát.
Gyümölcsös, elegáns tölgyes jegyek, mogyoró, pirítós és briós illatban. Íze kiegyensúlyozott és harmonikus vaníliás jegyekkel, tölgyes, jellegzetes érett almával és almaszósszal.
Élvezze finoman digestifként, aperitifként, vagy az egyik finom klasszikus koktélban, mint például a Boulard VSOP pezsgővel – Royal Calvadossal.