A Royal Oporto Tawny Porto a portugál borászat egyik kiemelkedő desszertbora, amely a Douro-völgy híres borászatának, a Real Companhia Velha-nak a terméke. A bor készítése során a szőlőt kézzel szüretelik, majd a tradicionális portói borászati eljárásnak megfelelően erjesztik. Az erjesztés során hozzáadott alkohollal (aguardente) megállítják az erjedést, így megőrzik a bor természetes édességét.
Az alap tawnyt többféle és több évjáratú bor házasításával állítják elő, átlagosan három év érlelés után. Ekkor a nagy tartályokból kisebb, jellemzően 534 literes, szivar alakú fahordókba fejtik át. A hosszú érlelés során a bor fokozatosan elveszíti intenzív vörös színét, és a "tawny" (topáz) színárnyalatot ölt magára, amely a bor nevének is alapját adja.
Illatában a dió és a mandula aromái dominálnak, majd idővel további zamatok, például csokoládé, kávé és méz jelenhetnek meg benne. A bor ízében felfedezhetőek a szárított gyümölcsök, mint a mazsola és a szilva, valamint a karamell és a fűszeres jegyek. A Royal Oporto Tawny Porto selymes, bársonyos textúrával rendelkezik, és hosszan tartó, édes lecsengéssel zárul.
A borászat a Royal Oporto Tawny Portót prémium minőségben készíti el, hogy a fogyasztók számára egy igazán különleges élményt nyújtson.
A Royal Oporto Tawny Porto nemcsak a borászatok által kínált könnyed, üde fehérborok sorába illeszkedik, hanem kiválóan alkalmas mindennapi fogyasztásra, valamint különleges alkalmakra egyaránt. Ez a bor méltán lett a fajta hazai zászlóvivője, és tökéletes példája annak, hogyan lehet a portói borokban ötvözni a hagyományt és az innovációt.