A Kreinbacher Birtok története 2002-re nyúlik vissza, amikor Kreinbacher József, a borászat alapítója, víziója messzebbre mutatott, mint csupán néhány hektár szőlő megvásárlása a Somló hegyen. Célja nemcsak borok, hanem palackos érlelésű pezsgők készítése volt, így indult el a birtok fejlődése, amely azóta is töretlenül folytatódik .
Ma már mintegy 60 hektáron gazdálkodnak organikusan, és évente további 20–30 hektárról szüretelnek. A fő szőlőfajták között található a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, de különlegességként a syrah is helyet kapott .
A birtok központja, borászat és pezsgőpincészet 2011-ben került átadásra. Az épületegyüttes Ekler Dezső tervei alapján készült, és a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették. Az építészet és a borászat harmóniája jól tükrözi a Somló hegy egyedi karakterét .
A Kreinbacher Birtok borai a Somló hegy ásványos karakterét és lassan fejlődő, koncentrált borait képviselik. Az ültetvények és borászat folyamatos fejlesztése biztosítja a terroir leginkább kifejező borainak megszületését. A birtok célja, hogy megmutassa a nagyvilágnak Somló egyedi arcát, miközben modern borokat készít, amelyek a mai fogyasztók számára is érthetővé teszik ezt az örökséget .
A borászat nemcsak borokat, hanem élményt is kínál a látogatóknak. A birtok területén étterem, design szobák és borprogramok várják a vendégeket. A tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát vezetett birtoklátogatások keretében ismerhetik meg az érdeklődők .
A Kreinbacher Birtok tehát nemcsak borászatával, hanem filozófiájával és vendégszeretetével is hozzájárul a somlói borvidék és a magyar borászat nemzetközi elismertségéhez.