„Tartályban, seprőn fejlődik, és hosszabban érleljük, amíg a legtöbb benne rejlő értéket meg nem mutatja. A Kunsági borvidéken és azon belül az erős, meszes talajú Csábori-dűlő teremtette környezetben könnyen kialakul a fajtajelleges petrolos aroma, amit rajongói kifejezetten kedvelnek” – így jellemzi a Frittmann a Rajnai Rizlingjét.
Illatában az alma, az őszibarack és egyéb csonthéjasok dominálnak. A vibráló, határozott savszerkezetre épülő íz továbbviszi az illatban felfedezhető aromákat, ám még intenzívebb formában, kiegészülve a sárga húsú trópusi gyümölcsök jegyeivel. Kiegyensúlyozottságát a közepes test és alkohol adja, a lecsengést friss citrusos és zöldfűszeres jegyek jellemzik.
Fogyaszd 10-12°C-on; kínáld szárnyas- és halételek, könnyű saláták, zöldséges fogások mellé.
Megjelenés
citromsárga
Illat
alma, őszibarack, csonthéjas gyümölcsök
Íz
alma, őszibarack, sárga húsú trópusi gyümölcsök, inzenzív karakter
Lecsengés
gyógy- és fűszernövényes jegyek, citrusok