Drink responsibly... but drink!

Domaine Gayda Flying Solo Blanc

Ez a bor egy kedves, mediterrán, fehér házasítás két nálunk kevéssé ismert fajtából, a Grenache Blanc-ból (85%, grönás blan) és a Viognier (15%, vionyié). Egzotikus, kicsit sós és nagyon jó inni!
"Flying Solo" vagyis szólóban repülni... a pincészet ezt a bort azoknak a bátor (fegyvertelen) pilótáknak ajánlja, akik 1918-ban életük kockáztatásával egyszemélyes gépükkel bonyolították a hadi légipostát Toulouse és Barcelona, valamint Toulouse és Észak-Afrika között. Teljes elsötétítés révén a pincészet területén lévő óriás fekete fenyőt használták tájékozódási pontnak leszálláskor.


A kép csupán illusztráció, a termék eltérhet a képen látottól!

Nincs raktáron
2 799 Ft
Egységár: 3 732 Ft/LI
Nincs raktáron
Drinkshop ár: 2999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Részletek

A Gayda birtok a legendás dél-francia borvidéken, Limoux-ban terül el, Carcassonne-tól dél-nyugatra. Nem régi, mindössze jó 10 éve alapította két üzletember, akik bizony nem franciák, a brit szigetekről és a messzi Dél-Afrikából érkeztek, ám a táj és a benne levő potenciál rabul ejtette őket és maradtak. És valóban, Limoux az egyik legjobbnak mondott francia borvidék, hiszen egyedülálló módon egyesíti a Languedoc forró, mediterrán klímáját, kontinentális kiegyenlítettséggel és a Pireneusok felől érkező hűsítő széllel, mindeközben pedig a csapadék mennyisége az előbbinél magasabb, eloszlása pedig egyenletesebb, ugyanakkor a szelek miatt a szőlő védettebb a nedvességet kedvelő kórokozóktól. Ezért alkalmas a terület pl tradicionális pezsgő (Blanquette de Limoux) készítésére is.

Adatok
Vonalkód
3760143270667
Mr. Alkohol Drinkshop Budapest
Nincs raktáron
Mr. Alkohol GO! Fény utca raktárkészlet
Nincs raktáron
Mr. Alkohol GO! Karinthy raktárkészlet
Alacsony raktárkészlet
Mr. Alkohol Balatonboglár
Nincs raktáron
Siófoki Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Szegedi Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Vivino értékelés
3,5 *
Márka
Domaine Gayda
Cikkszám
1018874
Tömeg
1,2 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek