Drink responsibly... but drink!

Babits Tokaji Aszú 5 puttonyos 0,5l DRS

A Babits Pincészet 5 puttonyos tokaji aszúja igazán méltó képviselője a régió világszerte népszerű desszertborainak, és természetesen kiválóan illik minden különleges alkalom megünnepléséhez.


A kép csak illusztráció, a termék eltérhet a képen látottól!

 

Ital fajta
Bor
Űrtartalom
0,5 L
Nincs raktáron
6 355 Ft
Egységár: 12 710 Ft/LI
Nincs raktáron
Bolti ár a Mr. Alkohol Drinkshopban: 7095 Ft
A vásárlás után járó pontok: 64 Ft
Részletek

Ez a kivételes édes borkülönlegesség a Tokaji borvidék tradícióit és egyedülálló ízvilágát hordozza magában. A kézzel válogatott, nemes rothadás során (botritis cinerea) született aszúszemekből készül, majd tölgyfahordókban érlelődik, hogy gazdag és összetett aromáit maximálisan kibontakoztathassa.

Az 5 puttonyos besorolás garantálja a bor édességét, amelyet a maradékcukor-tartalom legalább 120 g/l szintje is alátámaszt.

Fogyasztását 10-12 °C-os hőmérsékleten ajánljuk. Fogyasztását elsősorban önmagában javasoljuk, de kitűnő kísérője lehet többek között a vadhúsoknak, a liba- és kacsamájnak, a kékpenészes sajtoknak és természetesen a desszerteknek is.

 

A Babits család Tokaj-hegyalján

A család szőlőültetvényei Szegi határában, a Poklos dűlőben, továbbá Olaszliszkán a Vay, valamint Tolcsván a Kincsem dűlőben találhatók meg. A szőlőterületek fekvése kiváló, a tengerszint feletti magasságuk pedig ideális: 150-250 méteres elhelyezkedésüknek köszönhetően sem a késő tavaszi, sem a kora őszi fagyok nem károsítják a szőlőt, így a termés mindig kiváló alapanyagot biztosít a pincészet számára.

A Babits család tradicionális módon kezdi meg a szüreti munkálatokat október második felében, amikor a szőlőszemek már túlérettek, a cukortartalom pedig 22-24 fokos szint. Az egyes dűlők termését a szürettől kezdve egészen a palackozásig külön kezelik. A kíméletes préselés eredményeként létrejött kiváló minőségű must képezi a Babits borok alapját. 

A tokaji borok egyedi karakteréhez nagyban hozzájárul a pince, a pincefalakon kialakult nemes penész (cenospodium cellare), valamint a hagyományos, tölgyfahordókban történő érlelés. A riolittufába vájt, több száz esztendős pince állandó 10-12 °C-os hőmérséklete is jelentős szerepet játszik a borok kiváló minőségében.



Adatok
Mr. Alkohol Drinkshop Budapest
Nincs raktáron
Mr. Alkohol GO! Karinthy raktárkészlet
Nincs raktáron
Mr. Alkohol Balatonboglár
Nincs raktáron
Siófoki Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Szegedi Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Árkategória
5 001 - 10 000 Ft
Márka
Babits Pincészet
Kategória
Édes
Származási hely
Magyarország
Cikkszám
1026590
Tömeg
1,2 kg/db
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Valós vásárlói vélemények
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek