BCN MUT Negre Barrel Aged vermut a híres katalán borvidékén, Prioratban készül, alapját a Grenache fehér szőlőből készült prémium fehérbor biztosítja. Alkotói a különleges botanikai összetevők mellett a Prioratóban termő Grenache vörös szőlőből és a Carignan szőlőből származó seprőből lepárolt „eau-de-vie”-vel gazdagítják.
Botanikai összetevői közül kiemelkedik a fahéj, a Priorat hegyein termő bodzavirág, borókabogyó, a rozmaring, kellemesen kesernyés beütését pedig a narancshéjnak és a szedernek köszönheti. A limitált kiadású vermut – mindössze 600 palack készül belőle – 9 hónapig érlelődik 425 literes francia tölgyfahordóban.
Ideális aperitif egy kis szódával vagy tisztán jéggel, egy kis citrommal és olajbogyóval kínálva. Nagyszerűen beválik akkor is, ha – a BCN GIN-nel kombinálva – mélységet szeretnél vinni a száraz martini vagy a Negroni ízébe.
Megjelenés
narancsos-karamellás árnyalat
Íz
száraz és összetett; bergamott, bodzavirág, vadon termő gyógynövények, narancshéj