Az Ancho Reyes Original likőr a mexikói Puebla városából származik, és egy 1927-es recept alapján készül. Az ital alapját a napfényben 15–20 napig szárított poblano chili adja, amelyet „ancho” néven ismernek. A szárított chilit hat hónapig áztatják cukornádpárlatban, így alakul ki a likőr gazdag, füstös és fűszeres ízvilága. Az Ancho Reyes Original kézzel készül, minden palackot egyenként címkéznek és palackoznak, biztosítva ezzel a kiváló minőséget. Az ital illatában édes és pikáns jegyek keverednek, míg ízében a chili édessége és fűszeressége dominál, amelyet egy hosszú, meleg lecsengés követ. Az Ancho Reyes Original kiválóan alkalmas koktélok, például Mexican Mule, Old Fashioned vagy Daiquiri készítéséhez, de önmagában, behűtve vagy jégre töltve is élvezetes.
Illat: Édes és pikáns jegyek, a mexikói poblano chili karakterével.
Íz: A chili édessége és fűszeressége harmonikusan egyesül.
Lecsengés: Hosszú, meleg és füstös utóíz