Az Akashi Meïsei a japán White Oak (Eigashima) lepárló speciális kiadása, amely 45% maláta-whiskyből és import gabon whiskyből álló keverék 40 %-os alkoholtartalommal. A whisky három évig érlelődik amerikai fehér tölgyfahordókban, ami gazdag, de nem túl édes karaktert kölcsönöz neki. Illatában dominál a tölgy, enyhe füstösség, csokoládé és kávé jegyekkel, vanília-fűszer aromákkal fűszerezve. Kortyban közepes édességű, fás-fűszeres harmóniát kínál friss nyári gyümölcsök kis csavarral, amely visszafogottan édes, de szárazodik a végére. A lecsengés közepes hosszúságú –spicces, dohány és fás jegyekkel zárul, minimális édesség marad csak utána . Nem tartozik a különösen izgalmas whiskyk közé, de ár-érték arányban szolid és tisztes ital, akár koktélkeveréshez is jó alap lehet .
A márkáról
Az Akashi márka az Eigashima/White Oak lepárlótól származik, amely 1919 óta működik, de főként sake és shochu előállításáról ismert – csak korlátozott whiskykészítést folytatnak évente két hónapban . A Meïsei kiadás különlegessége, hogy kizárólag a francia piacra szánt limitált sorozat, amely tudatos választás a maláta‐arány emelésével elegánsabb profilt szeretne nyújtani .
Illat: tölgy, kávé, csokoládé, vanília-fűszer
Íz: közepes édesség, fás-fűszeres tónusok, érett gyümölcsök
Lecsengés: közepesen hosszú, fás, fűszeres, dohányos tónusok
Származási ország: Japán