Mexikóban kezdték gyártani a 1900-as évek elején. A termelés eredetileg kizárólag Mexico Citiy-ben folyt, mára azonban a megnövekedett igények miatt már az Egyesült Államokban és Angliában is palackozzák.
A Kahlua nemzetközi karrierje ellenére a termék maga ma is eredeti mexikói, Mexikóban készül kávé, cukor és cukornádpárlat segítségével.
A Kahlua ugyan egy tradicionális mexikói italmárka, mégis kezdetektől fogva egy arab utcakép díszíti a címkéjét, mivel az arab szlengben a kahlua szó jelentése kávé. A sűrű fekete italból Mexikó istenei tekintenek le ránk. Intenzív kávéillata és íze ellenállhatatlanul vonzó, szinte magával húz az ismeretlen mondavilágba és ha egyszer belépünk e titokzatos birodalomba, a varázsital nélkül már színtelen az élet. Hagyományos fogyasztása tisztán vagy jéggel, esetleg kólával ajánlott. Tejjel vagy tejszínnel csodálatos "tejeskávé", vodkával dúsítva pedig ez a varázsital még tüzesebbé válik.
Készítsd el életed legjobb B52 koktélját a Kahúla kávélikőrrel