Zeero Sangiovese a híres olasz Sangiovese szőlőfajtából készül, Toszkánában, és a BOR alkoholmentes technológiáját alkalmazzák – a technológia célja az alkohol eltávolítása úgy, hogy az ízek, tanninok és gyümölcsösség megmaradjon.
A bor élénk, rubinvörös színű, illatában meggyes-cseresznyés gyümölcsök (red plum), rhubarb és fekete ribizli jegyek játszanak. Ízében citrusos-gyümölcsös felhangok keverednek a fanyar és savas karakterrel; a tanninok keményebb, de kiegyensúlyozott struktúrát adnak.
Lecsengése száraz, tiszta és viszonylag hosszan tartó, jól illik olasz ételekhez, grillezett zöldségekhez, tésztákhoz vagy akár enyhén fűszeres húsokhoz.
Illat: meggy, cseresznye, fekete ribizli, enyhe gyümölcsös fűszeresség
Íz: gyümölcsös (pl. piros gyümölcsök), savas-aciditás, határozott tanninok, száraz jelleg
Lecsengés: száraz, tiszta, közepesen hosszan tartó
Származási ország: Olaszország