A Vylyan Villányi Macska Portugieser a Villányi borvidék egyik legismertebb és legkedveltebb borfajtájából készült, amely a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet gondos munkájának eredménye. A pincészet filozófiája a kiváló minőségű szőlőtermesztésre és borászkodásra épít, amely tükröződik borainak karakterében.
A Portugieser szőlőfajta a borvidék legjellemzőbb fajtája, és a "Macska" elnevezés a "Ördög szántotta hegy" mondájában szereplő macskára utal, aki büszke, független és kitartó – igazi segítő. Ez a bor karakterében is megjelenik: behízelgő, simulékony, gyümölcsös, könnyed és kedves, emellett karakteres és energikus.
A borászati technológia során a szőlőt 10-11 napig héjon erjesztették 25-26°C-on, hogy kiemeljék a gyümölcsösséget. Ezt követően malolaktikus erjedésen esett át, majd érlelése acéltartályban történt. Az így készült bor színe élénk, áttetsző meggyvörös, illatában érett meggy, szilva és kökény jegyek keverednek finom szegfűszeges fűszerességgel.
A korty lendületes, friss, lágy tanninokkal és selymes savakkal, amelyek harmonikus egyensúlyt alkotnak. A lecsengésben a gyümölcsösség és a fűszeresség egyaránt jelen van, hosszan megmaradva a szájban. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 12-13°C, ami kiemeli a bor frissességét és könnyedségét.
A Vylyan Villányi Macska Portugieser ideális választás a mindennapokhoz, könnyen párosítható egyszerű húsételekkel, egytálételekkel, valamint olasz és magyar konyha ételeivel. A bor karaktere és ízvilága minden kortyban élvezetet nyújt, és méltó képviselője a Villányi borvidék gazdag örökségének.