A Szeles-hát különleges mikroklímájáról kapta a nevét, hiszen a déli fekvésű lejtője gyorsan felmelegszik, és a völgység hűvösebb levegője keveredik az Alföld száraz melegével, így alakítva ki a területre jellemző széljárást. Családunk 1998-ban fedezte fel a rég elhagyott, ám hatalmas potenciállal bíró területeket a szekszárdi borvidék déli részén. A szőlőtelepítések 2001-ben indultak és 2019-ben fejeződtek be, így a Szeleshát Birtok 57 hektárra bővült. Főként merlot, kékfrankos és cabernet franc fajtákat termesztünk, és modern feldolgozási technológiát alkalmazunk, miközben tiszteletben tartjuk a hagyományokat. Vörösborainkat löszbe vájt pincéinkben, kis tölgyfahordókban érleljük, legalább 6 hónapig, célunk pedig a kiegyensúlyozott, terroirra jellemző, tartalmas borok készítése.