Ez a bor a tokaji régió „aszú” hagyományait követi, 6 puttonyos Édesbor kategóriában készült, mely a legmagasabb cukorfokozatot jelenti.
Illatában kiemelkedik a vajasság, krémes joghurtszerű tónusok és az ásványosság, valamint a friss citrusok – különösen a mandarin jegyei.
Ízében is lenyűgöző a szerkezet: magas maradékcukor és élénk savak tartanak egyensúlyt, így az édesség nem lesz tolakodó, hanem kifinomultan légies.
Érlelési potenciáljával is kitűnik: legalább 20 év érlelési lehetőséget ígér, így idővel még gazdagabb karaktert nyer.
A pincészet, Szarka Pince – vezetője Szarka Dénes – Mád településen működik, organikus (Hu-ÖKO-02) műveléssel dolgozik, kézi szüretelést alkalmazva és gondosan gondozott hordós érlelést alkalmaz.
Ez a bor ideális választás lehet különleges ünnepekhez, desszert mellett, vagy egy igazán exkluzív élményre vágyó borbarátnak.
Illat: vajasság, krémesség, mandarin, ásvány
Íz: judhurlszerű struktúra, légies édesség, élénk sav
Lecsengés: rendkívül hosszú, idővel kifinomultodó karakter
Származási ország: Magyarország.