A Frittmann Rosé Cuvée egy prémium száraz rozébor, amely a Kunság borvidéken, Soltvadkerten, a Frittmann Borászat pincészetében készül. A borászat családi vállalkozásként működik, és már generációk óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A borászat filozófiája a minőségre és a természetes borászkodásra épít.
A Frittmann Borászatban két testvér, János és István, mindketten élelmiszeripari szakközépiskolát végeztek, és már gyerekkoruktól beleivódott a szőlő és a pincemunkák minden mozzanata. János 1982-ben kezdett önállóan szőlővel és borral foglalkozni a szülői szőlőbirtokon. 1987 óta dolgoznak közösen a testvérével, Istvánnal magánvállalkozóként, majd 1998 óta kft. formában. Azóta az egész család szerepet vállal a szőlész-borász tevékenységben.
A Frittmann Rosé Cuvée bor szőlőfajtái és pontos házasítása nem kerültek nyilvánosságra, de a borászat célja, hogy a rozé illatával és ízével azonnal levenje a fogyasztót. A bor frissességét és gyümölcsösségét a szőlő gondos válogatásával és a pincében alkalmazott modern technológiákkal érik el.
A bor színe lazacszínű, tiszta és ragyogó. Illatában piros bogyós gyümölcsök dominálnak, elsősorban szamóca, ribizli és málna aromái keverednek. A háttérben enyhe fűszeresség is megjelenik, amely komplexitást ad a bor illatának.
Kóstolva a bor lendületes savakkal és alacsony alkoholtartalommal rendelkezik. A gyümölcsös ízek mellett fűszeres zamatok is érződnek, amelyek harmonikusan kiegészítik egymást. A bor könnyed testtel és friss karakterrel bír, így ideális választás a tavaszi és nyári hónapokban.
A lecsengés tiszta és gyümölcsös, amely tovább emeli a bor élvezetét.
Ez a bor ideális választás hideg és meleg előételekhez, könnyű ételekhez. 10–12°C-ra hűtve a legfinomabb.
A Frittmann Rosé Cuvée egy olyan bor, amely a magyar borászat egyik büszkesége, és méltó képviselője a Kunság borvidékének. Frissessége, gyümölcsössége és harmóniája révén ideális választás azok számára, akik szeretnék megismerni és élvezni a magyar borászat remekeit.