„Magunk között az Irsai testvéreként szoktuk emlegetni” – mondják Frittmannék a Néróról, ennek pedig nem csak az az oka, hogy mindkettőnek csodás az illat- és ízvilága. A Kunságban ugyanis az Irsai Olivérnek csemegeszőlőként indult a története, és Néró kékszőlőfajtával is hasonló a helyzet, hiszen nemesítői csemegeszőlőnek szánták. De ahogy a Frittmann Néró is nagyszerűen bizonyítja: rozéalapanyagként is kiváló.
Ahogy már említettük, a Néró Rosé gyümölcsössége egészen egyedülálló. Illatában a piros bogyós gyümölcsök – málna, eper, cseresznye, csipkebogyó – törnek az élre, ahogy ízében is ezek dominálnak, kiegészülve az élénk savakkal. Könnyű, friss, mégis igazán karakteres rozébor, amely az egyediségét és különlegességét az alapjául szolgáló szőlőfajta adja. Rozérajongóknak kötelező!
Fogyasztását 10-12 °C-ra hűtve, hideg és meleg előételekhez, könnyű húsos és zöldséges fogásokhoz, valamint lazachoz ajánljuk.
Megjelenés
közepesen mély rózsaszín
Illat
bogyós gyümölcsök
Íz
érett málna, eper, cseresznye, csipkebogyó, élénk savassággal támogatva