Az ÉLALA Blanco tequilát kizárólag kék agávéból készítik a Jalisco-highlands napsütötte, vöröses talajú mezőin, ahol a jimadórák gondosan kiválasztják a piñákat. A párolás több mint 9 órán keresztül történik, utána rozsdamentes acéltartályokban erjed 72 órát, majd kétszeri desztilláláson és fordított ozmózison esik át, hogy 38 %-ra beállítsák az alkoholtartalmát.
Az ízvilága félig édes – lágy érzetet ad –, és intenzív, friss agave-aromákkal – olívaolajra emlékeztető tónusokkal –, valamint zöld alma- és frissen nyírt fű jegyekkel. Fűszeres aláfestésként ánizs is megjelenik. Ez a karakter remek választás lehet tisztán fogyasztva, jéggel, de akár prémium koktélalapként is jól működik.
A márka története különösen izgalmas: az ÉLALA Tequila az első és egyben női alapítású tequila-márka Amszterdamban, amely kis tételben készült, díjnyertes lepárlóban.
Származási ország: Mexikó.
-
Illat: érett agave, olívaolaj, zöld alma, frissen vágott fű, ánizs.
-
Íz: félig édes, lágy textúra, agave-karakter dominál, zöld gyümölcsös jegyekkel.
-
Lecsengés: friss, enyhén fűszeres, tiszta és élénk végzéssel.