Az Árpád Pálinka a magyar pálinka-kultúra meghatározó szereplője, amelynél a gyümölcs gondos válogatása, a lepárlás és az érlelés részleteinek kidolgozása is kiemelt szerepet kap.
Ez a tétel a „Dupla Ágyas” sorozat része: az alap desztillátumot kétféle gyümölcságyon érlelik legalább 12 hónapig – először friss szilván, majd aszalt szilván.
Az eredmény egy olyan pálinka, amely illatában erősen virágos, vaníliás és fűszeres jegyekkel indul; ízében az aszalt szilva krémessége dominál, miközben a friss gyümölcsös tónusok is helyet kapnak.
A lecsengés hosszú, fűszeres-fahéjas utóízzel, ami a prémium kategóriás ágyas pálinkákat idézi. A 40 % v/v alkoholtartalom elegendő karaktert ad, ugyanakkor nem nyom el – így önálló fogyasztásra is kiváló.
Származási ország: Magyarország.
Jellemzők
-
Illat: intenzív virágosság, vanília, fűszeresség
-
Íz: aszalt és friss szilva, krémes textúra, komplex gyümölcsösség
-
Lecsengés: hosszú, fahéjas, elegáns
-
Kiszerelés: 0,5 l, alkoholtartalom: 40%