Drink responsibly... but drink!
Blog

LIM Likőrök egyenesen Spanyolországból

LIM Likőrök egyenesen Spanyolországból

Hol is készülnek a likőrök?

Egy igazi mediterrán ország italairól beszélünk, hiszen mindegyik Spanyolország terméke. Valencia a város, mely rendkívüli módon híres a narancs és citrom ültetvényeiről és ennek köszönhetően az innen érkező gyümölcsök nagyon intenzív ízzel rendelkeznek és a héjukban található olajok teszik igazán egyedivé az ízüket. A szüret után azonnal szállítják a cég Barcelonában található üzemébe, ahol egy gondos és alapos válogatáson esik át a gyümölcs.

Mitől lesz enyhén édes, kellemesen kesernyés és igazán finom?

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ízt adják az italnak a válogatás után felvágják és meghámozzák a gyümölcsöket! A legtermészetesebb módon nyerik ki az ízeket és olajokat, vagyis áztatás segítségével, 50 órán keresztül. Mindhárom íz esetében fontos tényező az idő, hiszen az adja meg azokat az aromákat, amitől egy LIMoncello, Narancello vagy Mandarincello elnyeri végső egyedi ízét.

Milyen ízekre számítsunk a kóstolásnál?

A LIMONCELLO esetében erősen citromos illattal indít, mely mögött enyhe édesség bujkál. Ízében egy izgalmasan fanyarédes ízvilágot kell elképzelni, mely hosszan ott marad a szánban és minden kortynál új arcát mutatja meg!

A NARANCELLO ezzel egy kicsit ellentétben inkább az édeskésebb vonalat hozza, köszönhetően a Valenciai narancs alapvetően édesebb ízvilágának.

A MANDARINCELLO egy igazán különleges ízvilágú ital, hiszen ritkán kóstolhatunk mandarinból készülő terméket. Ő is kicsit édesebb, mint a Limoncello a mandarin miatt, de érdemes kipróbálni, hiszen egy olyan új íz melyet ritkán fogyasztunk.

Mindhárom tétel esetében jégre töltve a Limoncello-t inkább aperitifként még a másik kettőt akár desszert helyett/mellett is fogyaszthatjuk. Kellemes ízviláguk egy meleg nyári estén üdítőleg hat.

Ha koktélra vágynánk mikben tudunk gondolkodni?

A Limoncello esetében 2 koktélt, míg a Naracellonál 1 koktélt szeretnénk nektek bemutatni, ami könnyen elkészíthető mégis izgalmas nyári!

Az első a LIMONCELLO SPRITZ melyet a borospohárban is el tudunk készíteni gyorsan és egyszerűen.

·        45ml LIM Limoncello

·        30ml Prosecco

·        Egy fröccsentés szóda

Az összetevőket jégre töltjük, egy kicsit keverünk rajta finoman és már fogyaszthatjuk is!

A második koktél egy LIMONCELLO GIN FIZZ, melyhez adunk egy kis extra gint is!

·        45ml Gin

·        15ml Limoncello

·        15ml Friss Citromlé

·        5ml Cukorszirup

·        75ml Szódavíz

Az első 5 összetevőt egy shakerben jól összerázzunk, majd long drinkes pohárba jégre szűrjük! Ezután töltjük rá a szódát! Egy citromhéjjak és rozmaringgal is díszíthetjük.

A Narancello koktél az egyik kedvenc reggeli koktél, melyet nagyon sokan Brunch mellé szoktak fogyasztani és ez nem más, mint a MIMOSA! Itt a friss narancslé mellé töltjük a Narancello-t!

·        45ml Narancello

·        45ml Friss Narancslé

·        90ml Brut Champagne

A champagne felét töltsük a pohárba, majd rá a másik két összetevőt. A végén húzzuk fel champagne segítségével a kellő mennyiségre és már fogyaszthatjuk is. Egészségünkre!