Drink responsibly... but drink!
Blog

Jagermeister - A palack története

Jagermeister - A palack története

AJägermeister céget a Mast család alapította 1878-ban Wolfenbüttelben, Németországban, és azóta is a család tulajdonában van. Az ital a mai napig az eredeti recept alapján 56 féle összetevőből, a világ különböző tájairól gondosan összeválogatott gyógynövényekből, fűszerekből, gyümölcsökből és virágokból készül.
Magyarországon a legismertebb keserűlikőr, a fiatalok kedvenc itala, sikere év óta töretlen.

A palack története

Zöld üvegünk sötét mélyén, elixírünk legapróbb molekuláiba zárva megdöbbentő titkok és egészen vad, alig ismert tények rejtőznek. Megismerhetitek azokat a történeteket, amelyek a Curt Mast úgy érezte, hogy finom gyógynövénylikőrje megérdemel egy stabil, kiváló minőségű üveget. A mintadarab, amelyre végül a választása esett, a Jägermeister jellegzetes zöld üvegévé vált. Curt Mast kezdetben számos különböző üveget tett próbára egy törésteszten. Egyik palackot a másik után ejtette le egy bizonyos magasságból konyhájának fapadlójára. Egy téglatest alakú modell, mely eredetileg átlátszó volt, különösen robusztusnak bizonyult. Az üveget vadász zöld színben kezdték el gyártani, hogy ezzel is erősítsék a vadászathoz való kötődést. Pozitív mellékhatás: a sötétzöld üveg kiszűri az UV-sugarak nagy részét és megvédi a benne lévő értékes gyógynövénylikőrt. A szögletes, zöld palack előállítása még ma is drága vállalkozásnak számít, mert nehezebb megformázni, mint egy hagyományos, kerek palackot. Gyártása több mint 1500 °C-on történik, és szigorú szemrevételezésen esik át a palackozás előtt.

A palack története

1897-ben Curt Mast, az ecetgyáros Wilhelm Mast fiaként Wolfenbüttelben, Németországban látta meg a napvilágot. Mégis a szeszes italok gyártása lett később a szenvedélye. Rengeteg időt töltött az italok tesztelésével és finomításával, míg végül 1934-ben meg nem alkotta gyógynövénylikőrünk tökéletes receptjét - ezt tekintjük a Jägermeister születési évének. Már gyerekként is szeretett iskola után apjának segíteni az üzleti ügyekben. Éppen ezért magától értetődő volt, hogy később átvette a családi ecetgyár és a borkereskedelem irányítását. Curt számára világossá vált, hogy az üzletnek sürgősen szüksége van egy második bevételi forrásra, hogy helytálljon az egyre erősödő versenyben. A szeszesitalok és likőrök készítése lenyűgözte Curt Mastot. Sok évet töltött a boltjában különböző főzetek készítésével, köztük olyan furcsa nevű italok is feltűntek, mint a "Lángoló szerelem". A szeszes italok készítése fokozatosan nőtte ki magát a kisvállalkozás egyre fontosabb ágává. Mindazonáltal időbe telt, míg kifejlesztett egy olyan szeszes italt, amelynek az lett sorsa, hogy a világ legsikeresebb gyógynövénylikőrjévé váljon.  

Curt Mast közösségi ember volt, aki jobban szeretett a többi vadász társaságában lenni, mint egyedül várakozni a vadászlesen. Ez idő alatt talán a természet és a hűvös őszi napok nyújtottak kellő inspirációt ahhoz, hogy megalkothassa értékes likőrjét!

 

Guns N’ Roses

-2006-ban a zenekarnak színpadra kellett volna állnia Maine államban. A próbák már javában zajlottak, amikor a tűzoltóság megtiltotta a színpadon való alkoholfogyasztást. Amikor a Guns N’ Roses tagjai megtudták, hogy szeretett Jägermeisterük nélkül kell koncertezniük, azonnal lemondták a koncertet. Egy hivatalos sajtóközleményben pedig kijelentették, hogy a tűzoltóság lehetetlenné tette számukra a koncert megszokott magas színvonalának biztosítását.

Vadászat:

           A "Halali" éppen annyira a német vadász hagyományok része, mint a Jägermeister.A vadászkürtön játszott dallamos hangsor a vadászat végét és a pihenés kezdetét jelzi, valamint azt, hogy elérkezett az idő tósztot mondani a természet dicsőítésére. A Halali gyökerei egészen a német középkori hajtóvadászatokig nyúlnak vissza. Német vadászok azonban elvétve még ma is használnak speciális kürt jelzéseket, hogy vadászat közben így kommunikáljanak egymással.