Drink responsibly... but drink!
Glendalough Wild Botanical gin 0,7l 41%
Glendalough Wild Botanical gin 0,7l 41%
13 490 Ft

Glendalough Wild Botanical gin 0,7l 41%

Egy igazi utánozhatatlan ír gin, melyet a hegyek, a forrás és a vadvirágok tesznek különlegessé. Csak akkor hozzák az összetevők nagy részét frissen amikor a lepárlás történik.

Régió
Írország
Raktáron
13 490 Ft
Egységár: 19 271 Ft/li
Drinkshop ár: 13990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 135 Ft
Részletek

Honnan származik a Glendalough gin és miről kapta a nevét?

Egy igen ősi helyről beszélünk, melyet Írországban találunk, Dublintól 80km-ra délre. Egy jeges völgy, melyet a 6.században Szent Kevin fedezett fel. Sokáig a Glendalough völgy egy része az ólomszulfit bányászásról volt híres, de manapság a természet visszavette a hatalmat a lepárlóval együtt.Wickow megyében járunk, ahol nagyon sok a lehetőség a kikapcsolódásra, hegymászásra, kirándulásra, piknikezésre és természetesen mostmár lepárló látogatásra is. Sokan egyébként Írország kertjének is nevezik festői szépsége miatt.

A Glendalough jelentése egyébként a „2 tó völgye”, mely a területen található 2 kristálytiszta vizű tóra utal. Amellett, hogy páratlan szépségű természeti értékek vannak, az Ír katolikus egyháznak is egy fontos helyszíne, hiszen az alapítója is egy szent volt és komoly egyházi örökségek találhatóak itt, többek között egy kolostor romjai is.

Az itt található lepárlóban készülő gin és whiskey tehát magáról a völgyről kapta a nevét, de vajon mi is a lepárló története?

A kézművesség újjászületésé a Glendalough völgyben!

A Glendalough, mint lepárló ötlete egy baráti csoport fejéből pattant ki, akik Dublinból és Wicklowból érkeztek és „címerükre tűzték” a kézműves lepárlás felélesztését Írországban. Hosszú éjszakákon át beszélgettek a hogyan és mikéntről, amikor elhatározták, hogy felhagynak a „hétköznapi” és biztonságos állással és belevágnak a hegyi életbe, hogy valami extrát készítsenek (kicsit úgy, mint a palackon látható St. Kevin annak idején). Közös erővel felépítették a lepárlót itt a Glendalough völgyben, kedvenc hegyeik lábánál, ami azóta történt az már történelem.

Ki is az a St. Kevin, aki a palackon is megjelenik?

Ő az a szerzetes, akiből erőt merítettek az alkotók. Egy ír nemesi családból származik, de nagyon hamar nem érezte ebben a „szerepben” komfortosan magát és bevetette magát a hegyekbe és eggyé lett az erdővel. 7 éven keresztül élt ilyen remeteként a Glendalough völgy körüli hegyekben, míg megtalálta magát. Sokáig imádkozott a palackon látható pózban mozdulatlanul, tette mindezt olyan nyugalomban, hogy egy madár szállt a kezére és tojást rakott bele. Ezt egy jelnek vette és megvárta míg kikel a fióka. Természetesen lehet hinni, vagy nem hinni ezt a történetet, mely csak egy a sok közül Írországban mely St. Kevinnel foglalkozik, de ami biztos, hogy megalapította a 7 templom városát a 6.század környékén, mely még mind a mai napig látható.

Hogyan készül a Glendalough lepárló több fajta ginje?

Annak érdekében, hogy a lehető legfrissebb, legizgalmasabb gint tudják a piacra dobni, a legtöbb alapanyagot a környező hegyekből szereznek be, melyeket kézzel szednek és utána pár órán belül azonnal a lepárlóba juttatnak. Minden növény a fenntarthatóság érdekében le van forrázva azon a napon, amikor a lepárlás végbemegy. Ezt minden esetben egy és ugyanaz a munkavállaló végzi, így tartva meg a folyamatos magas minőséget.

A lelkiismeretesen lassú lepárlásnak köszönhetően minden értékes aromát ki tudnak nyerni az egyes lepárlásból, mely alapból kis mértékű, kevesebb mint 250L-es a batch. A vágási pontok minden lepárlásban eltérhetnek, ott helyben illat és kóstolás alapján kerül megállapításra, úgy mintha minden lepárlás az első lenne. Ez a precizitás, tudás és belefektetett idő tesz minden palackot olyan különlegessé és hozza az ízeket egy teljesen egyedi szintre.

Miket készít még a Glendalough lepárló?

Legyen szó akár ginről, akár whiskyről a legnagyobb odafigyeléssel készítik a többi terméküket is. Ginek esetében a további különlegességeket az évszakok ihlették, hiszen készítettek tavaszra, nyárra és őszre egyaránt jellemző gineket. Emellett egy Rose gin is található a portfólióba, mely illatban olyan mintha egy rózsakertben sétálgatnánk, ízében pedig finoman érződik ennek az íze a fűszeresség és gyümölcsösség mellett. Mindegyik egy igazán kiváló választás.

A whiskeyhez több idő és talán egy kicsivel több türelem is szükséges, de az irány rendkívül izgalmas. Vallják, hogy az ízek jelentős része a hordónak köszönhető, így egészen egyedi módon figyelnek minden hordóra, amit érlelésre használnak. Két fontos szempont alapján válogatják a hordókat: ez első, hogy honnan származik helyileg, a második, hogy milyen párlatot érleltek benne előtte. A legtöbb ír lepárlóhoz hasonlóan az alap érlelést ex-bourbon hordóban teszik, míg utána minden esetben egy nagyon különböző hordó következik, így minden whiskey 2 különböző hordóban érlelődött. A 200L-es bourbon hordó adja a gerincét az ír whiskey ízvilágának, A Double Barrel esetében a második érlelés egy 500L-es Oloroso Sherry hordó, mely észak Spanyolország erdeiből érkezik és legalább 120éves a fa mielőtt sherry hordót készítenek belőle. Ebben nagyjából 6 hónapot tölt a párlat. A többi whisky esetében a legkülönbözőbb hordók jelennek meg, mint a Madeira, a Calvados vagy a Burgundy vörösboros.

Milyen koktélok készíthetőek a Glendalough Wild Botanical ginből?

Két olyan koktélt szeretnénk bemutatni ebből a különleges ginből, melynek nagyon könnyű az elkészítése, de mégis tökéletesen hozza a gin jegyeit az italban. Az első egy Tom Collins, melynek összetevői a következőek:

  • 60ml Glendalough Wild Botanical gin
  • 25ml Friss citromlé
  • 15ml Cukorszirup
  • 50ml Szódavíz

Az első három összetevőt shakeljük össze, majd jéggel teli collins pohárba töltsük. Ezután tudjuk feltölteni a szódavízzel. Díszítésnek narancs szeletet használjunk. Gyorsan, egyszerűen el tudjuk készíteni és a baráti társaságunk garantáltan értékelni fogja.

A második koktél inkább a gin zöldes, füves jegyeit igyekszik kihangsúlyozni egy kis bazsalikom segítségével. A koktél neve nem más, mint Gin Basil Smash.

  • 6db Bazsalikom levél
  • 60ml Glendalough Wild Botanical Gin
  • 20ml Cukorral édesített limelé
  • 10ml Friss limelé
  • 5ml Cukorszirup

Miután a bazsalikom levelet egy kicsit összetörtük a shaker aljába, rátöltjük a többi hozzávalót és összerázzuk. Egy coupe pohárba töltjük, figyelve arra, hogy a rázás következtében összetört bazsalikom darabok ne kerüljenek a pohárba. Díszítésnek használhatunk lime héjat, vagy bazsalikom levelet ízlés szerint. EgészségünkreBruttó tömeg:1.267 Kg
Egy csomagban:6 db termék
Minimum rendelési mennyiség:1 db
Szeszfok:0%
Űrtartalom:0.7 Liter

Adatok
Kiszerelés
0.7
Vonalkód
0797776188482
Mr. Alkohol Drinkshop Budapest
Raktáron
Mr. Alkohol GO! Fény utca raktárkészlet
Nincs raktáron
Mr. Alkohol GO! Karinthy raktárkészlet
Nincs raktáron
Mr. Alkohol Balatonboglár
Nincs raktáron
Siófoki Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Szegedi Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Díszdoboz
Nem
Gin stílus
Dry Gin
Márka
Glendalough
Cikkszám
1014307
Tömeg
1,267 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek