A Colección de Toneles Centenarios borászat egyedülálló történettel rendelkezik. A Ferrero borászat több mint 60 évvel ezelőtt megszűnt, és pincéjében 25 elfeledett hordó maradt hátra. Ezek a hordók, amelyek több mint 100 évesek, az úgynevezett Fondillón borok érlelésére szolgáltak, amelyek az Alicante régió tradicionális, nem erősített édes borai. A Fondillón borok évszázadokon keresztül a királyok kedvenc borai voltak, és XIV. Lajos is ezt fogyasztotta halálos ágyán.
A borászatot 2015-ben alapította David Carbonell, aki felfedezte ezeket az elfeledett hordókat és újraélesztette a tradicionális borkészítést. A borászat filozófiája a minimális beavatkozásra és a biodinamikus megközelítésre épít, tiszteletben tartva az Alicante régió régi szőlészeti és borászati hagyományait.
A borászat saját, több mint 60 éves szőlőültetvényekről származó szőlőt használ, amelyek a Canyada településen találhatók, 560 méteres tengerszint feletti magasságban. A talaj homokos, ami finom és elegáns borokat eredményez. A szőlőfajták között megtalálható a Monastrell (60%), Arcos (30%) és Bonicaire (10%), amelyek mind őshonos fajták az Alicante régióban.
A borkészítés során a szőlőt kézzel szüretelik, majd a borokat 4 hónapig agyag amforákban érlelik. Az amforák Villarrobledo-ban készült agyagból készülnek, amelyet régi, fával fűtött kemencékben égetnek ki. Ez a hagyományos érlelési módszer lehetővé teszi a bor számára, hogy megőrizze frissességét és tisztaságát, miközben finom tanninokat és elegáns struktúrát nyer.
A borászat célja, hogy a régi Alicante-i borok személyiségét és autentikus ízvilágát közvetítse, miközben tiszteletben tartja a régió hagyományait és történelmét. A Luis XIV Ánforas bor egy friss, modern megközelítése a régi idők borainak, amely tiszteli a múltat és a jövőt egyaránt.