A Sauska Borászat 2000-es évek elején alakult, és mára a magyar borászat egyik meghatározó szereplőjévé vált. A pincészet célja, hogy a legkiválóbb minőségű borokat készítse, tükrözve a magyar terroir sokszínűségét. A borászat két kiemelt borvidéken, Villányban és Tokajban tevékenykedik, mindkét helyszínen prémium borokat készítve.
A Siklósi borvidék a Villányi borvidék része, és két kiemelkedő dűlője, a Csukma és a Makár, különleges mikroklímájukkal és talajösszetételükkel hozzájárulnak a borok egyedi karakteréhez. A Csukma dűlő mészkő és kalciumban gazdag lösz talaján gazdag, gyümölcshangsúlyos borok születnek, míg a Makár dűlő a borok lelke, amely a prémium házasítások alapját képezi.
A szüretet követően a szőlőt kézi válogatáson választják ki, hogy csak a legérettebb szemek kerüljenek a borba. A bogyózott szőlőt hidegen áztatják, majd kontrollált hőmérsékleten erjesztik. Az erjedés után a bor 17 hónapon át érlelődik új és használt francia tölgyfahordókban, ami hozzájárul a gazdag aromatika és a finom struktúra kialakulásához. A borászat korszerű technológiai eszközei, mint a hűthető és fűthető tartályok, valamint a fűthető fahordós pince, biztosítják a borok optimális fejlődését és tiszta ízvilágát.
A Sauska Borászat borai nemcsak hazai, hanem nemzetközi elismeréseket is szereztek. A Villányi Franc 2019 bor kategórianyertes lett, kiemelve a borvidék és a fajta legjavát. A borok rendszeresen szerepelnek a legjobb magyar borok között, és számos díjat nyertek el különböző borversenyeken.
A Sauska Siklós Franc 2019 ideális választás gazdag, húsos ételekhez, mint például steak, bárány és érett sajtok. A bor gazdag tanninszerkezete és komplex aromái jól harmonizálnak a fent említett ételekkel, kiemelve azok ízvilágát.