Drink responsibly... but drink!
Champagne Mailly Grand Cru Milessimé Extra Brut 2014
Champagne Mailly Grand Cru Milessimé Extra Brut 2014
23 999 Ft

Champagne Mailly Grand Cru Milessimé Extra Brut 2014

A Champagne Mailly Grand Cru egy figyelemre méltó kaland története, amelyet egy igazán egyedi és kiemelkedő terroir ihletett. Ez a sikertörténet még a mára már világhírű pezsgőiről ismert Champagne régióban is kiemelkedő. A birtok a nevét szülőfaluja, Mailly után kapta. A Mailly birtok a La Montagne de Reims Természetvédelmi Park szívében található, és 75 hektáron terül el ahol kizárólag Pinot Noir (75%) és Chardonnay (25%) fajtákat termesztenek.


A kép csupán illusztráció, a termék eltérhet a képen látottól!

Raktáron
23 999 Ft
Egységár: 31 999 Ft/LI
Drinkshop ár: 24699 Ft
A vásárlás után járó pontok: 240 Ft
Részletek
A borászat egy nagyon különleges szövetkezet ahol a szövetkezeti tagok egyben tulajdonosai is a borászatnak. Az első világháború utáni 1929-es összeomlás a gazdaságot mély depresszióba sodorta, ennek ellenére a borászok egy csoportja elhatározta, hogy szerencsét próbál és összefogva megalapították a „Mailly Champagne Termelők Szövetségét”.
Mottójuk: együtt meg tudjuk csinálni”.
Ez a páratlan összefogás lefektette a mai Champagne Mailly Grand Cru alapjait. A borászok 1929 és 1965 között saját erőből nehéz körülmények között építettek egy kilométer hosszú krétába vájt pincét amiben ma is érlelik a palackokat.
A Champagne Mailly Grand Cru szőlőültetvényei a mai napig a 25 család (ezen belül 80 tag) tulajdonában állnak.
A Champagne borvidék jelenlegi 319 falujának szőlőterületei közül mindösszesen 17 rendelkezik a legkiválóbb Grand Cru státusszal és a Champagne Mailly legizgalmasabb különlegessége, hogy ők az egyetlen champagne-i birtok, amely minden borát Grand Cru területeken termesztett szőlőből készíti.
A birtok egész szőlőtermő területe 35 “single vineyard” parcellára van felosztva és minden egyes parcella alapanyagát külön dolgozzák fel. Ez biztosítja a legkiválóbb minőségű pezsgőkhöz a változatos és izgalmas alapborokat.
Első körben a Mailly-tól a "Composition Parcellaire" családból két tétel mutatkozik be Magyarországon, amelyek a borászat elmondása szerint a legjobban kifejezik a birtok kizárólag Grand Cru területeinek egyediségét.

Mailly Extra Brut Vintage

Illatában egy leheletnyi tőzegfüst kölcsönöz érett hangulatot ennek a nagyobb részben Pinot Noir alapborokból készült pezsgőnek. A vajas pirítós és a csonthéjas gyümölcsös jegyek fás fűszerességet idéznek. Ízében csodálatos mélység mutatkozik: az első korty citrusos, a középső ízben rengeteg feszesség és a bor élénk gyümölcsös karaktere érződik és a nagyon alacsony dosage hozzájárul az élénkítő harmónia érzéséhez.
„A Mailly Extra Brut Millésime nagyon alacsony dosage-al készül ami tökéletesen elég ahhoz, hogy egyensúlyba hozza az adott évjáratok borainak savasságát. Tökéletesen létrehozott harmónia és egyensúly amely méltán reprezentálja a Mailly több évtizedes szaktudását és professzionalizmusát."
-Fajtaösszetétel: Pinot Noir 75%-Chardonnay 25%.
-Borkészítési folyamat: Kézi szüret és fürtválogatás majd egész fürtös préselés. Alkoholos erjesztés 15°-on és almasav bontás szabályozott hőmérsékletű rozsdamentes acéltartályokban és hordókban. Érlelés léceken hagyományos krétapincékben.
-Házasítás: Ehhez a pezsgőhöz is a legjobb dűlők parcelláinak terméséből készült alapborokat házasítják figyelve a sav/cukor egyensúly szempontjából legjobb alapborok kiválasztására.
-Dosage: 2-3 g/l

Adatok
Vonalkód
3384901022017
Mr. Alkohol Drinkshop Budapest
Raktáron
Mr. Alkohol GO! Fény utca raktárkészlet
Nincs raktáron
Mr. Alkohol GO! Karinthy raktárkészlet
Nincs raktáron
Mr. Alkohol Balatonboglár
Nincs raktáron
Siófoki Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Szegedi Drinkshop raktárkészlet
Nincs raktáron
Vivino értékelés
4,1 *
Cikkszám
1018883
Tömeg
1,4 kg/db
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek